ZAGREBDOX PRO 2017

Festival ZAGREBDOX poziva sve zainteresovane autore dokumentarnog filma da prijave svoje projekte na ZAGREBDOX PRO 2017, šestodnevni program koji obuhvata radionicu, pitching forum i dan međunarodne saradnje. Mentori radionice i moderatori pitching foruma biće Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Na radionici mogu učestvovati reditelji i producenti; u pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarista, snimatelj ili montažer. Filmovi koji dolaze u obzir su kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja. Prednost imaju projekti koji se bliže završetku i projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja.

Za radionicu će biti odabrano 12 dokumentarnih projekata. Zvanični jezik radionice je engleski, a učešće je besplatno. Učesnici koji dolaze iz stranih zemalja mogu aplicirati za stipendiju koja pokriva troškove puta i smeštaja. Zagreb Dox Pro dodeliće najviše šest stipendija.

Na pitching forumu mogu učestvovati samo oni članovi projektnog tima koji su učestvovali na radionici.

Uz projektne timove, predavanjima Zagreb Dox Pro zatvorenim za javnost mogu prisustvovati najviše šestoro posmatrača, a prijave za posmatrače primaće se nakon odabira projekata. U sklopu radionice organizovaće se i događaji otvoreni za javnost.

Cilj radionice je da pomogne učesnicima da uspešno usvoje veštine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova, te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad sa mentorima. Na događajima otvorenim za javnost učesnici će razmenjivate znanja i iskustva s vrhunskim stručnjacima iz različitih područja dokumentaristike.

Rok za prijavu projekata je 1. decembar 2016.

Za prijavu i registraciju posetite sledeću stranicu

Za detaljnije informacije, posetite zvanični sajt festivala 

Ovde možete pročitati i pravilnik:

Za sva dodatna pitanja obratite se na pro@zagrebdox.net