When East Meets West: Creative MEDIA Day

Fokus ovogodišnjeg programa WEMW koji će se održati od 21. do 23. januara u okviru 29. Filmskog festivala u Trstu jeste na saradnji producenata iz jugoistočne Evrope, Italije i nordijskih zemalja. MEDIA desk Srbije takođe učestvuje na ovom događaju u okviru Creative MEDIA dana koji će se održati 21. januara.

Jedan od najznačajnijih koprodukcijskih foruma u širem regionu koji je takođe podržan kroz program Kreativna Evropa biće otvoren panel diskusijom koja će se baviti uspesima i izazovima MEDIA potprograma. Fokus će biti na zemljama niskog, srednjeg i visokog produkcijskog kapaciteta koje učestvuju u MEDIA potprogramu i na izazovima sa kojima se aplikanti iz ovih zemalja susreću kada je reč o konkursima koji postoje u okviru MEDIA potprograma. Moderator panela je Martina Petrović iz CED MEDIA kancelarije u Hrvatskoj dok će zemlje različitog produkcijskog kapaciteta predstavljati: Silvia Sandrone (Italija, Torino), Ulrika Niesell (Švedska, CED MEDIA Office) i Nevena Negojević (MEDIA desk Srbija).

Nakon diskusije biće predstavljeni primeri koprodukcije između nordijskih zemalja i zemalja jugoistočne Evrope.

Na kraju dana, biće organizovan promotivni događaj pod pokroviteljstvom MEDIA kancelarija iz Danske, Finske, Švedske, Norveške, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Program When East Meets West