Talenti Berlinala 2020: prijavljivanje do 2. septembra

Poziv za prijavljivanje na program „Talenti Berlinala 2020“ otvoren je do 2. septembra 2019. godine, 23:59 (CEST).

Program „Talenti Berlinala 2020 “ poziva vas da od 22. do 27. februara 2020. zajedno sa 250 filmskih stvaralaca učestvujete u transformativnoj nedelji razgovora, projekcija, radionica i umrežavanja. Ovo je prilika da unapredite svoju karijeru neprocenjivim kreativnim doprinosom vodećih stručnjaka filmske industrije i uspostavljanjem trajnih kontakata sa talentima iz celog sveta.

Ko može da se prijavi :

Glumci – Snimatelji (direktori fotografije) – Reditelji – Distributeri – Montažeri – Filmski kritičari – Producenti – Produkcijski dizajneri – Prodajni agenti – Scenaristi – Scenografi – Dizajneri zvuka.

Program „Talenti Berlinala 2020“ namenjen je filmskim stvaraocima i kreatorima serija u ranim fazama karijere koji su napravili dva ili više kratkih filmova, dugometražni film ili seriju visokog kvaliteta, koja je prikazivana na međunarodnom nivou ili osvojila nagrade.

Pogledajte detalje o apliciranju i video.

Za dodatne informacije pošaljite email.

Samit: Projekcije i razgovori sa eminentnim gostima

Preko 40 razgovora i projekcija pružaju uvid u najsjajnije kreativne umove u industriji. Prethodnih godina gosti du bili glumci Charlotte Rampling i Willem Dafoe, umetnici Christo i Olafur Eliasson, reditelj Tom Tykwer, direktor fotografije Agnes Godard i kompozitor Ryuichi Sakamoto. Razgovori su pokrili teme od izrade rekvizite, preko zvuka u dokumentarcima, do interaktivnih veb serija.

Pregledajte događaje u 2019 . i pogledajte snimke razgovora.

Radionice Talent Labs

Ukoliko želite da razvijete i predstavite svoj najnoviji projekat, možete se prijaviti na Doc Station (za dokumentarce), Script Station (razvoj scenarija) ili Short Form Station (za kratke forme) kako biste dobili individualno i grupno mentorstvo, fino unapredili materijal i predstavili ga stručnjacima iz industrije. Producenti mogu da pošalju svoje napredne dugometražne projekte na Talent Project Market kako bi pronašli potencijalne koproducente i finansijere, ali i predstavili (pitchovali) svoje projekte i osvojili nagrade na berlinskom koprodukcijskom tržištu.

Saznajte više i istražite prošlogodišnje projekte.

Radionice su posvećene specifičnim disciplinama – glumi, fotografiji, montaži, scenografiji, zvuku i distribuciji. Rad u malim grupama pruža učesnicima priliku da uče od stručnjaka i drugih mladih talenata kroz studije slučaja i praktične vežbe.

Saznajte više.

Talent Press poziva deset novih filmskih kritičara da pronađu svoju perspektivu festivala. Pod vođstvom etabliranih mentora, oni će prisustvovati projekcijama i događajima, pisaće recenzije i eseje i raditi na usavršavanju svog individualnog stila.

Posetite internet stranicu Talent Pressa.

Umrežavanje

Program obuhvata niz interaktivnih sesija (Global Speed Matching, Talents Circles, Happy Hours na Evropskom filmskom tržištu, Dine & Shine večera) koje omogućavaju učesnicima da se povežu sa kolegama učesnicima i važnim donosiocima odluka iz industrije. I kada postanete deo porodice Talents, postaćete deo svetske mreže od preko 8.000 alumnija.

Prijave za alumnije

Prijave sa projektom: Talenti koji imaju trenutni projekat koji žele da se razviju i prezentuju mogu ga poslati na Doc Station (za dokumentarce), Script Station (razvoj scenarija), Short Form Station (za kratke forme) ili na Market Projekti talenata (Talent Project Market).

Samit: Bivši učesnici jedne od radionica (stations) mogu se ponovo prijaviti kako bi se u potpunosti posvetili programu samita razgovora i projekcija.

Prijavite se kao alumni.