Sofia Lab / 18-21 mart 2020

Produžen je rok za prijavu na Sofia Lab koji se održva od 18. do 21. marta 2020. u Sofiji. Radionicu vode Madeleine Probst (Europa Cinemas) zajedno sa Jureom Matičićem (Mestni Kino Domzale, Slovenija). Radionica predstavlja sjajnu priliku za razmenu pristupa i pronalaženje praktičnih rešenja za neke od velikih pitanja sa kojima se suočava filmski sektor, kao što su: kako povećati vidljivost evropskim filmovima?; kako dobiti bolji uvid u tržište i postojeću kao i novu publiku?

Teme uključuju: Deljenje uvida u tržište i publiku širom lanca vrednosti; razvijanje zajedničkih digitalnih i marketinških kampanja; stvaranje efektivnih programskih strategija; izgradnja umrežene prakse sa drugim izlagačima; uklanjanje jaza između bioskopa i producenata i prodajnih agenata do distributera i VOD platformi; najbolje prakse u alternativnim modelima distribucije; pronalaženje održivih rešenja kroz filmski lanac vrednosti…

Sofia Lab je otvorena za sve evropske izlagače, koji su članovi mreže Europa Cinemas ili ne. Broj učesnika je ograničen na 35 osoba. Prijave će biti razmatrane po redosledu prijema. Međutim, prednost će se dati izlagačima koji nikada ranije nisu prisustvovali laboratoriji Europa Cinemas i izlagačima iz centralne i istočne Evrope i balkanskih zemalja.

Rok za prijavu je 7. februar 2020. godine. Više o radionici i načinu prijave pogledajte ovde.