Radionica ZAGREBDOX – PRO

ZAGREBDOX PRO je šestodnevni program koji objedinjuje četverodnevnu radionicu za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum na kojem se ti projekti predstavljaju javnosti i potencijalnim finansijerima i distributerima, te  dan međunarodne saradnje namenjen susretu pojedinaca iz različitih zemalja koji se profesionalno bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Tokom radionice učesnici će se pojedinačno sastajati s TV urednicima, distributerima, producentima, predstavnicima filmskih fondova i savetnicima za scenario. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Cilj radionice je pomoći učesnicima da uspešno usvoje veštine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima. Na radionici mogu učestvovati reditelji i producenti. U pojedinim slučajevima moguće je da se projektnim timovima pridruže scenarista, snimatelj ili montažer. Projektni timovi obično se sastoje od dva, ali mogu imati i do tri člana.

Prijava

Mogu se prijaviti kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja i produkcije. Projekti koji se bliže završetku i projekti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije koji se tematski bave regijom i/ili projekti koji traže koproducenta iz jedne od tih zemalja, imaju prednost u odabiru.

Na pitching forumu mogu učestvovati samo oni članovi projektnog tima koji su učestvovali na celoj radionici.

Prijava se vrši putem online prijave. Više na ZagrebDox Pro

Rok za prijavu: 7.12. 2018. 

kontakt: pro@zagrebdox.net.

 

Učesnici bez projekta

Uz projektne timove, predavanjima ZagrebDox Pro zatvorenim za javnost može prisustvovati najviše šest učesnika bez projekta. U sklopu radionice biće organizovan i događanj otvoren za javnost.

Kako bi se prijavili za učešće bez projekta potrebno je poslati e-mail naslovljen PARTICIPANT WITHOUT THE PROJECT na adresu pro@zagrebdox.net nakon objave liste projekata primljenih na radionicu. U poruci kandidati trebaju navesti svoje puno ime i prezime, e-mail adresu, telefonski broj i kratki CV.

Kotizacija

Učešće na radionici ZagrebDox Pro je besplatno.

Učesnici koji dolaze na radionicu iz inostranstva mogu se prijaviti za stipendiju, koja pokriva troškove puta i smeštaja tokom radionice. ZagrebDox Pro dodeliće 6 stipendija.