Radionica: TV Storytelling / Razvoj sadržaja TV serija

Radionica TV Storytelling / Razvoj sadržaja TV serija predstavlja izuzetnu priliku za producente i autore iz Hrvatske i Srbije koji razvijaju projekat dramske serije da prošire svoje znanje o ovom formatu.

Photo by Siniz Kim on Unsplash

Radionica se održava od 10. do 12. novembra 2019. u Zagrebu ( Hrvatski Glazbeni Zavod) u okviru Zagreb Film Festivala, u organizaciji MEDIA Deska Hrvatska i MEDIA Deska Srbija.

Tri tima iz Srbije i tri iz Hrvatske (svaki tim od dva člana – producent i reditelj ili scenarista) imaće priliku da na ovoj trodnevnoj radionici od vrhunskih stručaka saznaju više o razvoju sadržaja TV serija, kao i da unaprede svoje projekte da budu konkuretni na međunarodnom tržištu. Učesnici će na radionici predstaviti svoje projekte, zatim će dobiti vredne smernice za unapređenje i na kraju će uz vođstvo razviti određene segmente projekta.

Radionicu vode Hayley McKenzie i Kay Stonha iz kompanije Script Angel koja pruža profesionalnu podršku na razvoju scenarija.

Pored radionice, Hayle McKenzie održaće i javno predavanje u trajanju od dva sata na temu: Kako napraviti uspešnu televizijsku dramsku seriju?

Script Angel program za trening scenarista osmišljen je tako da replicira proces razvoja scenarija jedan na jedan, kakav dobijaju profesionalni pisci. Program je kreiran tako da pisca i njegove lične ciljeve postavi još više u središte pažnje, omogućavajući personalizovanu strategiju razvoja karijere koja će pratiti rad na razvoju scenarija.

Hayley McKenzie, direktorka i osnivač Script Angel, ima više od dvadeset godina iskustva na razvoju scenarija igranih filmova i televizijskih drama, uključujući BBC, ITV i Channel Four.

Kay Stonham je nagrađivani scenarista, performer i akademik filma i medija sa četrdeset godina iskustva na pisanju i razvoju scenarija za BBC TV, BBC Radio, Channel X, Unique Productions, Channel 4, ITV i mnoge druge.

Prijavljivanje:

Prijava treba da sadrži:

  • CV oba učesnika (1 stranica),
  • Motivaciono pismo (1 stranica),
  • Opis projekta (Series Treatment, 2-10 strana), koji treba da sadrži: naziv serije, kontakt, format (npr. 6 x 1 hr episodes), žanr, sinopsis, pitch projekta (1 stranica), opis karaktera, kratki sinopsisi svake epizode, ideje za narednu sezonu, temu, razdoblje i mesto, stil i ton. Pogledajte više informacija kako se pravi treatement.
  • Scenario pilot epizode (ukoliko postoji, opciono),
  • Scenario pojedinih scena (ukoliko scenario pilot epizode nije dovršen, opciono).

Prijave se šalju na engleskom jeziku na adresu: Nevena Negojević, Media Desk Srbija.

Za učesnike iz Srbije put i smeštaj biće obezbeđeni.

Rok za slanje prijava: 31. oktobar 2019. godine.