Radionica: Develop your Slate Project // Poziv za prijavu

MEDIA desk Srbije poziva zainteresovane producentske kompanije da se prijave na radionicu DEVELOP YOUR SLATE PROJECT koja će se održati 3 i 4. decembra 2018. godine u Beogradu. Radionicu vodi: Roshanak Behesht Nedjad.

 

O radionici:

Radionica DEVELOP YOUR SLATE PROJECT ima za cilj da pripremi producentske kompanije da na najbolji mogući način osmisle i napišu svoju Slate aplikaciju za konkurs MEDIA potprograma: Support for Development of Audiovisual Content – Slate Funding.

Ovaj konkurs namenjen je nezavisnim producentskim kućama koje apliciraju za razvoj audiovizuelnih dela koja imaju potencijal za međunarodno prikazivanje. Podržava se razvoj od 3 do 5 projekta koji su namenjeni bioskopskom prikazivanju, televizijskom emitovanju ili prikazivanju putem digitalnih platformi i to u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog filma.

 

Ko može da se prijavi?

Učešće na radionici je besplatno, ali je broj kompanija koje mogu da učestvuju ograničen. Ukupno će biti izabrano 5 kompanija. Moguće je da jednu kompaniju predstavlja više osoba.

Za učešće na radionici se mogu prijaviti kako kompanije koje će konkurisati za Slate Funding i koje imaju dovoljan broj projekata za ovu aplikaciju, tako i kompanije koje trenutno ne ispunjavaju uslove za Slate Funding ali koje se razvijaju u tom smeru.

 

Način prijave:

Dokumentaciju na engleskom jeziku kao jedan PDF dokument poslati najkasnije do 15. novembra 2018. godine na:

nevena@media.kreativnaevropa.rs i una@fcs.rs

Subject: ime kompanije – prijava za Develop Your Slate Project

 

Potrebna dokumentacija:

Obavezna dokumentacija

  1. Profil kompnije
  2. Razvojna strategija kompanije
  3. CV kompanije i filmografija

Kompanije koje će konkurisati za Slate Funding i imaju dovoljan broj projekata mogu da dostave:

  1. Sinopsise projekata
  2. Okvirni razvojni budžet i finansijski plan
  3. Razvojnu i distribucijsku strategiju za projekte
  4. Kratak opis (jedan pasus) kako se projekti uklapaju u generalnu strategiju razvoja kompanije.

 

Roshanak Behesht Nedjad je počela raditi u filmskoj industriji kao koordinatorka festivala i menadžerka produkcije. Svoju prvu produkcijsku kuću Flying Moon pokrenula je 1999. godine sa Helge Albers i Konstantinom Kroningom. Do 2014. godine producirali su umetničke naslove koji su osvojili više od 30 međunarodnih nagrada među kojima su Zlatna nemačka filmska nagrada i Prix Europe Iris. Godine 2012. osnovala je još jednu kompaniju LudInc sa Jan fon Mepenom u čijoj produkciji nastaje Serious Games. Njihova prva igra, Professor S. bila je nominovana za Evropsku nagradu za inovativne igre, a Lego Foundation proglasio ju je Pionirom nove edukacije. Godine 2014. zajedno sa Janijem Tiltgesom i Klaudeom Varingom pokreće kompaniju In Good Company koja se bavi međunarodnim koprodukcijama sa naglaskom na dugometražni evropski film. Roshanak takođe radi kao ekspertkinja i savetnica za razne institucije i organizacije koje se bave edukacijom kao što su MEDIA MUNDUS i EAVE. Članica je Nemačke filmske akademije i Evropske filmske akademije.