Projekat iz Srbije selektovan za Euro Connection 2020

MEDIA desk Srbije sa radošću obaveštava da je kratkometražni igrani projekat No Elephants Here Gorane Jovanović odabran je za predstavljanje u okviru foruma Euro Connection 2020, koji se održava na Međunarodnom marketu kratkog filma u Klermon-Ferandu u Francuskoj. Euro Connection se održava u periodu od 4. i sredu 5. februara 2020. godine.

Nema ovde slonova (No Elephants Here) je priča o neostvarenim snovima. Svaki karakter u filmu nosi se sa neispunjenim snovima na sebi sopstven način. Frenki je bivši omladinski šampion u boksu, ali se retko ko seća njegove kratkotrajne slave. Njegov teča Šiljo radi selidbe i zove Frenkija kad god mu zatreba pomoć. Nekad pozove i  Čombeta, lokalnog dripca kojem je najveća zabava da se sprda s Frenkijem „šampionom”. Iako inače to izbegava, Šiljo je ovom prilikom primoran da ih obojicu pozove u ispomoć. Prvi zadatak im je da isporuče pun kombi prepariranih životinja muzeju, a drugi da raščiste kuću Frenkijevog nedavno preminulog bivšeg trenera Zlaje, kojeg Frenki krivi za svoju propalu boksersku karijeru.

Euro Connection je glavna platforma za koprodukciju kratkih filmova. Ovaj dvodnevni događaj za pitching i umrežavanje ima za cilj podsticanje partnerstva između producentskih kuća kratkih filmova iz Evrope i šire.