Rok za prijavljivanje za CEE Radionicu Animacije produžen do 5. septembra

CEE Radionica Animacije je celogodišnji napredni program za razvoj projekata i unapređenje produkcionih veština namenjen profesionalcima: etabliranim producentima i kreativnim timovima sa animiranim projektima u razvoju (bilo kog formata – kratki, TV, dugometražni, hibridni). Radionica je otvorena i za ograničen broj učesnika koji nemaju projekat, predstavnika industrije i javnih institucija.

Radionica će na sveobuhvatan i integrisan način pristupiti razvoju scenarija i umetničkog dizajna, pravnim pitanjima i autorskim pravima, mogućnostima finansiranja i produkcijskim modelima, planiranju produkcije i upravljanju gotovinom, muzici i zvuku, glumi i sinhronizaciji animiranih filmova, distribuciji i projekcijama, promociji, novim tehnologijana i marketingu. Fokus će biti na ulozi koju ima producentski portfolio, bibliji projekta, produkcijskom paketu i pripremi za pitching. Takođe, radionica pruža pomoć u definisanju preciznog plana realizacije projekta (ciljne publike, marketing i promocija, strategije distribucije, planovi produkcije) i promoviše mogućnosti koprodukcije.

Program je strukturiran kao kombinacija grupnog rada, predavanja, masterclassa, panela i studija slučaja, sa praktičnom orijentacijom ka konkretnom razvoju projekata i veština učesnika. Pruža mogućnost predstavljanja projekata velikoj grupi odabranih donosilaca odluka, predstavnicima industrije, finansijskim telima, emiterima i agentima prodaje, kao i pitching pred publikom CEE Foruma animacije

Program se sastoji od tri radionice koje traju 6 dana i koje se održavaju na različitim lokacijama:

  • 29. novembar – 5. decembar, Ljubljana, Slovenija
  • Mart 2020, Talin, Estonija
  • Maj 2020, Trebon, Češka Republika (istovremeno sa CEE Forumom animacije)

Prijavljivanje i uslovi

Sa projektom u razvoju – Ovaj tip aplikacije namenjen je producentu i jednom dodatnom članu kreativnog tima (reditelj, scenarista) sa animiranim projektom bilo kojeg formata. Hibridni projekti moraju da sadrže najmanje 50% animacije. Prijavljivanje je moguće putem formulara.

Bez projekta – Ovaj tip aplikacije namenjen je individualnim profesionalcima koji rade u oblasti animacije. Prijavljivanje je moguće putem formulara.

Potrebno je da učesnici dolaze iz jedne od zemalja sa niskim produkcionim kapacitetima (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka Republika, Estonija, Gruzija, Grčka, Mađarska, Island, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Tunis, Ukrajina), a prisustvo na svim modulima radionice je neophodno.

Participacija:

  • Dva učesnika sa projektom u razvoju: 2,700.00 EUR
  • Jedan učesnik bez projekta: 1,800.00 EUR

Kotizacija za učešće uključuje učešće u programu, online konsultacije za scenario, smeštaj i hranu tokom radionica. Troškove putovanja i sve dodatne troškove koji nisu navedeni gore ne pokriva organizator. Ne postoji kotizacija za podnošenje prijave.

Stipendija:

Zahtev za stipendiju možete podneti putem aplikacije zajedno sa objašnjenjem zašto vam je potrebna. Stipendija se dodeljuje kao delimično smanjenje kotizacije, a ne kao potpuno oslobađanje od plaćanja. Iznos dodeljen projektu ili pojedincu zasniva se na oceni selekcione komisije o stanju animacije u zemlji kandidata i dostavljenom objašnjenju.

Rok za podnošenje prijava je produžen do 5. septembra.

CEE Radionica Animacije organizovana je uz podršku programa MEDIA Kreativna Evropa Evropske unije.

Više informacija