Prijavljivanje na FeatureLab 2021 do 18. januara

Feature Lab je vodeći godišnji program Torino Film Lab-a (TFL) koji se fokusira na umetničke i kreativne aspekte, kao i na strategije produkcije i promocije u razvoju prvog i drugog dugometražnog filma. Program je namenjen timovima reditelja i producenta (zajedno sa scenaristom, ukoliko postoji mogućnost), koji rade na filmskim projektima – igrani, kreativni dokumentarni, eksperimentalni, animacija i bilo kojim mogućim filmskim formama – u odmakloj fazi razvoja.

Program se odvija od juna do novembra 2021. godine i završava se prezentacijom projekata na TFL događaju. Ovom prilikom, izabrani projekti takmičiće se za TFL nagrade za produkciju (uključujući niz nagrada posvećenih međunarodnim koprodukcijama, ukoliko ispunjavaju uslove), kao i za sporedne nagrade koje podržavaju proces produkcije.

Uslovi prijavljivanja:

  • projekat mora biti prvi ili drugi dugometražni film reditelja
  • najmanje prva ruka scenarija mora biti završena (ili analogni dokument,u zavisnosti od vrste dokumenta – za igrane filmove neophodno je prijaviti se sa scenarijem)
  • snimanje ne sme početi pre 1. decembra 2021.

Kotizacija za učešće na radionici iznosi 3000 evra za tim reditelj + producent. Za učešće scenariste kotizacija iznosi dodatnih 2000 evra.

Za učesnike iz određenih zemalja, uključujući i Srbiju, dostupne su stipendije.

Rok za prijavljivanje: 18. januar 2021, 12:00 CET (podne)

FeatureLab se realizuje uz podršku programa Kreativna Evropa – MEDIA potprograma Evropske unije, Comunidad de MadridAyuntamiento de Madrid i Austrijskog Filmskog Instituta; u partnerstvu sa German Films.

Više informacija o načinu prijavljivanja dostupno je ovde