Prijavite se za EAVE@Novi Sad do 6. juna

EAVE Producers Workshop – jedan od vodećih trening programa za evropske producente u audiovizuelnom sektoru – dolazi u Novi Sad u Junu 2019..

U ponedeljak, 24. juna, EAVE@Novi Sad nudi specijalan program za lokalne profesionalce, sa vrhunskim stručnjacima iz evropske filmske industrije.

Među potvrđenim govornicima i temama su:

Dan će početi dobrodošlicom i kratkom prezentacijom EAVE programa od strane izvršne direktorke EAVE Kristine Trapp.

EAVE ekspert za finansiranje Linda Beath (Ideal Filmworks, IT) predstaviće tekuću diskusiju o jedinstvenom digitalnom tržištu.

EAVE ekspert za marketing  Sarah Calderon (The Film Agency, ES) govoriće o digitalnim strategijama u fazi “lansiranja“ projekta iz ugla producenta.

EAVE vođa programa Lise Lense-Møller (Magic Hour Films, DK) posvetiće svoje predavanje specifičnim pitanjima i izazovima u procesu razvoja dokumentarnih filmova.

Nakon predavanja, uslediće neformalno druženje sa učesnicima EAVE radionice, ekspertima i EAVE timom, kao i večera.

Satnica programa EAVE@Novi Sad

(moguća su manja odstupanja)

11:15-11:30 Dobrodošlica – Kristina Trapp, izvršna direktorka EAVE

11:30-13:30 Digital Single Market – Linda Beath, EAVE ekspert za finansiranje

13:30-14:30 Pauza za ručak

14:30-16:00 Building Digital Awareness Strategies during Launch Stage – Sarah Calderon, EAVE ekspert za marketing

16:00-16:30 Pauza za kafu

16:30-18:30 Developing Documentaries – Lise Lense- Møller, vođa programa EAVE

19:00-20:00 Druženje sa učesnicima EAVE programa, zatim večera na Salašu 137, zajedno sa EAVE učesnicima i ekspertima, u saradnji sa MEDIA Desk Srbija

Predavanja će se održati u Hotelu Sheraton u Novom Sadu, ul. Polgar Andraša 1.

Za registrovane učesnike će 24.06. ujutru biti organizovan prevoz iz Beograda u Novi Sad, kao i povratak u Beograd (jedan autobus pre i jedan posle večere). Prevoz će, kao i ručak, pauza za kafu i večera, biti besplatni za domaće registrovane učesnike, zahvaljujući MEDIA Desku Srbija.

EAVE otvorena predavanja

Uz posebno skrojeni program EAVE@Novi Sad, profesionalci iz Srbije biće dobrodošli da prisustvuju i otvorenim predavanjima programa EAVE Producers Workshop u Novom Sadu od 22. do 26. juna 2019:

(moguća su odstupanja)

– Subota / 22.06. / 16:45-17:45 / Producing in and with Serbia / više sagovornika

– Nedelja / 23.06. / 11:30-13:00 / Legal Aspect of Co-Production / Pierre-Emmanuel Mouthuy (Mouthuy Avocats, BE)

– Utorak / 25.06. / 09:00-11:00 / Revenue Streams / Linda Beath (Ideal Filmworks, IT)

– Sreda / 26.06. / 09:00-10:00 / Eurimages / Sergio Garcia (Eurimages)

Sva predavanja će se održati u Hotelu Sheraton u Novom Sadu, ul. Polgar Andraša 1.

Registracija

Da biste se registrovali za EAVE@Novi Sad   i/ili neko od otvorenih predavanja, molimo vas da pošaljete poruku programskom menadžeru EAVE Satu Elo, satu@eave.org do četvrtka 06.06.2019.

Molimo istaknite

– Ime, profesiju, naziv kompanije i e-mail adresu.

– Kojim predavanjima želite da prisustvujete.

– U slučaju da želite da prisustvujete programu EAVE@Novi Sad, molimo vas da napomenete i da li želite da iskoristite prevoz Beograd-Novi Sad-Beograd, kao i da li želite da iskoristite prevoz pre ili posle večere.

EAVE sesija u Novom Sadu realizuje se u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA deskom Srbije, Udruženjem Cinema City i Evropskim filmskim festivalom Palić.

Program EAVE podržan je od strane Kreativne Evrope – MEDIA podprograma Evropske unije, Luksemburškog filmskog fonda, Mitteldeutsche Medienförderung, Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, fonda Audiovisivo Friuli Venezia Giulia, PACT – Alijance producenata za kinematografiju i televiziju, Cinema do Brasil, Poljskog filmskog instituta, Doha filmskog instituta, kanadskog Telefilm-a, Berlinale Co-Production Market-a i partnera koji su ugostili radionice od 1988. godine.