Prijavite se na WEMW Koprodukcijski forum

WHEN EAST MEETS WEST 2020

Raspisan je poziv za prijavljivanje na „When East Meets West“ Koprodukcijski forum koji se održava od 19. do 21. januara 2020. Ovaj događaj će okupiti više od 500 profesionalaca iz preko 40 zemalja, sa posebnim akcentom na zemlje u fokusu 2020. godine: Mađarska, Moldavija, Rumunija, Austrija, Nemačka i Švajcarska.

KRITERIJUMI

  • Poziv je otvoren za producente iz Evrope*, Severne i Latinske Amerike.
  • Potrebno je da projekti budu dugometražni igrani ili dokumentarni filmovi u fazi pripreme, a prednost imaju projekti koji su obezbedili 10% ukupnog budžeta.
  • Potrebno je da projekti imaju međunarodni koprodukcijski potencijal, po mogućstvu sa jednom od zemalja u fokusu 2020. (Mađarskom, Moldavijom, Rumunijom, Austrijom, Nemačkom, Švajcarskom) ili Italijom.

PRIJAVLJIVANJE

Sve prijave treba da sadrže: popunjen online formular, opis projekta na engleskom jeziku (5-8 stranica), plan finansiranja, prateće materijale (teaser / vizuale / mood board) i prethodne radove reditelja.

Da biste podneli svoju prijavu i potrebne materijale, potrebno je da otvorite sopstveni nalog i popunite online formular na ovom linku.

Rok za prijavljivanje: 31. oktobar 2019.

SELEKCIJA

Spisak odabranih projekata biće objavljen sredinom decembra, a producenti i reditelji imaće priliku da svoj projekat predstave (pitchuju) pred prisutnim stručnjacima WEMW-a, kao i da održe dvodnevne unapred zakazane sastanke. Prijavljivanje je besplatno, a izabranim timovima biće ponuđeni ručkovi i WEMW industry akreditacija.

WEMW NAGRADE

  • Nagrada Filmskog centra Srbije za razvoj projekta – novčana nagrada
  • EAVE stipendija – za radionicu EAVE Evropski Producenti
  • Flow Nagrada za postprodukciju – nagrada u vrednosti od 15.000 eur
  • Nagrada EWA mreže za najbolju rediteljku – novčana nagrada
  • Nagrada Producer’s Network – besplatna akreditacija za Producer’s Network na Kanskom marketu
  • Nagrada Pop Up Film Residence – boravak u trajanju od tri nedelje uz vođstvo međunarodnih mentora

* Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Kazahstan, Kosovo , Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Holandija, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina, Velika Britanija