Prijavite se na TFL programe za razvoj filmova i TV serija

Torino Film Lab (TFL) raspisao je dva konkursa za međunarodne filmske profesionalce.

Feature Lab

FeatureLab je TFL-ov vodeći program za dugometražne filmove u naprednoj fazi razvoja.  

U okviru ovog programa pruža se trening kreativnim timovima koje čine reditelj i producent (zajedno sa scenaristom, ukoliko je tu) koji rade na svom prvom ili drugom dugometražnom filmu. Kroz tri radionice koje će se održavati u periodu od 6 meseci, timovi će se fokusirati na umetničke i kreativne aspekte, kao i na produkcijske i promotivne strategije projekta. Program je otvoren za različite vrste filmskih formi: fikcija, kreativni dokumentarci, animacija.

Program će dostići svoj vrhunac na TFL događaju u novembru, kada će timovi predstaviti svoje projekte odabranoj grupi producenata, prodajnih agenata, distributera i drugih međunarodnih profesionalaca koji rade u nezavisnom filmskoj produkciji. Tom prilikom, FeatureLab projekti će se takmičiti za TFL produkcijske i koprodukcijske nagrade, dok će partneri TFL-a dodeliti različite kolateralne nagrade za dalji razvoj, produkciju ili postprodukciju projekata u okviru različitih TFL programa.

Rok za prijavljivanje za Feaature Lab: 28. februar 2019. godine

Dodatne informacije

TFL Extended – Radionica za TV serije

TFL Extended – TV serije je četvorodnevni ubrzani trening za podsticanje razvoja TV serija.

Radionica TFL Extended – TV serije namenjena je scenaristima, rediteljima, producentima i story-editorima koji rade na projektu TV serije u ranoj fazi razvoja.

Radionicu čine grupne sesije i predavanja, a cilj je implementacija stručnosti i znanja u stvaranju koncepta TV serije, kao i bolje razumevanja tržišta, publike i emitera. Radionica će se održati u Torinu od 12. do 15. aprila 2019. godine.

Rok za prijavljivanje na Radionicu za TV serije: 8. mart 2019. godine

Dodatne informacije