Prijavite se na 16. ACAM – međunarodni trening za nezavisne filmske prikazivače

Asocijacija CICAE objavila je poziv za prijavljivanje na 16. ACAM (Art Cinema = Action + Management), međunarodni trening za nezavisne filmske prikazivače. Ovaj trening, sufinansiran od strane programa MEDIA Kreativna Evropa, održaće se od 26. avgusta do 1. septembra, na ostrvu San Servolo, u Veneciji.

ACAM je jedini međunarodni kurs posebno posvećen umetničkim i nezavisnim filmskim prikazivačima, koji okuplja profesionalce iz celog sveta. U kontekstu brzih tehnoloških promena i jake konkurencije sa raznovrsnim oblicima zabave, ovaj trening nudi polaznicima prostor da promisle o svojim praksama i nauče iz iskustava brojnih profesionalaca.

Kurs će biti podeljen u 2 sesije: jedna za juniore i jedna za rukovodioce. Učesnici će zajedno pohađati predavanja i panel diskusiju, ali će svaka grupa imati i zaseban program, koji uključuje radionicu „(Ponovo) pokrenite vaš bioskop“ za juniore i jedan-na-jedan mentorske sesije za rukovodioce, u odnosu na njihove specifične profesionalne izazove.

Program obuhvata:

  • Umrežavanje sa kolegama iz industrije.
  • Praktične radionice koje pokrivaju različite teme kao što su zelena kinematografija, izazovi industrije, veb marketing, poslovno planiranje i budžetiranje, tehnološka evolucija u bioskopima.
  • Najbolje prakse, uvide i savete.
  • Panel diskusije o važnim temama.

Prvi rok za prijavljivanje otvoren je do 31. marta. Prijavljivanje se vrši zvaničnom sajtu CICAE.

Potrebno je srednje poznavanje engleskog jezika.

Više informacija