Prijavite se do 12. juna na radionicu ACE 29

Poziv za podnošenje prijava za ACE 29 radionicu je otvoren. Krajnji rok za prijavljivanje je 12. jun 2019.

Svake godine ACE bira 18 iskusnih filmskih producenata sa projektima u razvoju pogodnih za koprodukciju i usmerenih na međunarodno tržište, da učestvuju u ACE godišnjem programu usavršavanja i pridruže se ACE mreži.

Program obuke sastoji se iz četiri događaja:

OKTOBAR – RADIONICA „RAZVOJ SADRŽAJA“

7 – 12. oktobar 2019, Helsinki, Finska

Ova radionica obuhvata individualne sastanke koji analiziraju koncept, dramaturgiju, ciljnu grupu i finansiranje projekata; sesije o upravljanju talentima i održavanju kreativnog dijaloga sa piscima-rediteljima; diskusije o marketingu u ranim fazama razvoja i ispitivanje novih oblika i formata audiovizuelnog izražavanja. Ova radionica uključuje intenzivan trodnevni kurs upotrebe alatki za razvoj priče.

NOVEMBAR – RADIONICA „STRATEGIJE FINANSIRANJA“

18 – 23. novembar 2019, Prag, Češka Republika

Radionicu čine interaktivne sesije koje, kroz detaljnu analizu finansijskih planova producenata, istražuju međunarodne finansijske mogućnosti i strategije, uz doprinos i savete najvećih stručnjaka iz cele industrije. Ovo je jedinstveni događaj za otvorenu razmenu iskustava i ideja koji se osvrće na evoluciju koprodukcija, javnog i privatnog finansiranja i globalnog tržišta u digitalnom dobu.

APRIL – RADIONICA „POSLOVNE PRILIKE“

30. mart – 1. april 2020, Amsterdam, Holandija

Radionica obuhvata panel diskusije, studije slučaja i intervjue koji su osmišljeni tako da pruže filmskim producentima modele održivog upravljanja producentskom kućom, kao i načine za razvoj biznisa koji imaju stvarnu vrednost: intezivnija primena marketinških tehnika, direktna online distribucija, raznovrsne komercijalne aktivnosti – razmatraće se sve opcije.

APRIL – GODIŠNJI SKUP ACE PRODUCENATA

3 – 5. april 2020. Lokacija će biti uskoro objavljena

Godišnji skup ACE producenata održava se svake godine u drugoj zemlji tokom dugog prolećnog vikenda i otvoren je za sve članove ACE mreže. Ovaj događaj omogućuje da iskusni producenti podele novosti, znanje, mišljenje i praktične savete u neformalnom ali poverljivom okruženju. Detaljne studije slučaja, prezentacije produkcijskih kuća i insajderske informacije omogućavaju producentima da budu u toku sa razvojem međunarodne filmske industrije.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA

  • Potrebno je da ste vlasnik, partner ili saradnik nezavisne produkcijske kuće;
  • Da ste bili glavni producent najmanje jednog dugometražnog filma koji je igrao u bioskopima;
  • Imate projekat u razvoju za igrani dogumetražni film koji je dizajniran da privuče međunarodne finansijere i distribuciju – idealno u obliku prvog nacrta scenarija ili dužeg pisanog predloška filma (long treatment);
  • Na raspolaganju ste i obavezujete se da ćete prisustvovati intervjuu za izbor tokom prve nedelje septembra u Amsterdamu, radionici za razvoj sadržaja (oktobar), radionici o strategijama finansiranja (novembar), radionici za poslovne prilike i godišnjem skupu (oba u aprilu).

PRIJAVLJIVANJE

Ako razmišljate o prijavljivanju, molimo vas da kontaktirate ACE kako biste zakazali sastanak u Kanu tokom festivala ili konferencijski poziv.

Više informacija o programu i procesu prijavljivanja.