Poziv za prijavljivanje: Evropske filmske nagrade

Evropska Filmska Akademija (EFA) raspisala je poziv za 32. ciklus Evropskih filmskih nagrada koji se održava 7. decembra u Berlinu. Rok za podnošenje prijava je 31. maj 2019. godine. Nominacije će biti objavljene 9. novembra na Festivalu evropskog filma u Sevilji.

IGRANI FILMOVI koji mogu da konkurišu za učešće na Evropskim filmskim nagradama 2019. godine su evropski* dugometražni igrani filmovi namenjeni bioskopskom prikazivanju, koji su premijerno prikazani (bilo na festivalu ili redovnom bioskopskom repertoaru) između 1. juna 2018. i 31. maja 2019. godine. U izuzetnim slučajevima odbor EFA ima pravo da se uzdrži od ovog pravila. Takođe, potrebno je da film ispuni najmanje jedan od sledećih kriterijuma:
– Dobitnik nagrada na značajnim festivalima
– Izuzetno zapažen na festivalima
– Otkupljen i prikazan u najmanje tri zemlje.

DOKUMENTARNI FILMOVI koji mogu da učestvuju treba da traju najmanje 70 minuta i da su premijerno prikazani (bilo na festivalu ili redovnom bioskopskom repertoaru) između 1. juna 2018. i 31. maja 2019. godine. U izuzetnim slučajevima odbor EFA ima pravo da se uzdrži od ovog pravila. Takođe, potrebno je da film ispuni najmanje jedan od sledećih kriterijuma:
– Dobitnik nagrada na značajnim festivalima
– Izuzetno zapažen na festivalima
– Otkupljen i prikazan u najmanje tri zemlje.

ANIMIRANI DUGOMETRAŽNI FILMOVI koji mogu da konkurišu treba da traju najmanje 60 minuta i da su premijerno prikazani (bilo na festivalu ili redovnom bioskopskom repertoaru) između 1. juna 2018. i 31. maja 2019. godine. U izuzetnim slučajevima odbor EFA ima pravo da se uzdrži od ovog pravila.

Rok za prijavljivanje je 31. maj 2019. godine.
Dodatne informacije i detaljne uslove možete pogledati na EFA vebsajtu.