Prijave za CPH:LAB do 6. jula

CPH: LAB raspisao je poziv za projekte sa temom TRANSFORMACIJE. Program obuke započinje kontinuiranom onlajn radionicom koja počinje u oktobru 2021. Biće odabrano devet projekata za izradu prototipa koji će se predstaviti na CPH: DOX 2022 i dobiti podršku međunarodno priznatih mentora, a takođe izgraditi jake veze sa ostalim učesnicima tokom razvoja i negovanja interaktivnih i imerzivnih projekata.

CPH: LAB se održava onlajn tokom tri meseca, od oktobra 2021. do januara 2022. i na CPH: DOX u Kopenhagenu od 23. marta do 1. aprila 2022. (u odnosu na mere u tom trenutku). Radionice se održavaju na engleskom jeziku.

Od 2009. godine CPH:LAB se etablirala kao visoko priznata, ambiciozna, a opet razigrana ‘laboratorija’ za talente koja pokazuje sjajne rezultate. ‘Laboratorija’ je zamišljena kao inkubator za dokumentarne projekte koji teže istraživanju potencijala digitalnih interaktivnih tehnologija i unapređivanju novih vizija onoga što dokumentarac može biti u digitalnom dobu. Nudi prostor za eksperimentisanje i saradnju u kreativnim, interdisciplinarnim partnerstvima kroz film, kreativne umetnosti, nauku, tehnologiju i socijalno preduzetništvo.

CPH: LAB podržava:

  • Učesnike otvorene za nove digitalne formate
  • Novi zajednički pristupi između kreativnih talenata u različitim sektorima
  • Nove načine definisanja interesnih grupa, stvaranje i jačanje relevantnosti audiovizuelnog dela za njegovu publiku
  • Inovativne i preduzetničke veštine
  • Alternativne metode finansiranja i distribucije
  • Razvoj stvarnih interaktivnih / imerzivnih dokumentarnih projekata

UČEŠĆE

Prijavljeni kreativni tim od dvoje mora da prisustvuje svim sesijama CPH: LAB-a 2021-2022 i da bude u mogućnosti da se posveti procesu. Učešće je besplatno, uključujući smeštaj i hranu tokom rezidencijalne radionice, kao i akreditaciju za CPH: DOX 2022. Troškove prevoza snose učesnici. Ako projekat zahteva prisustvo više od dva člana tima, moguće je podneti zahtev.

APLIKACIJA

Prijavljivanje je otvoreno do 6. jula 2021. godine za izdanje 2021/2022.

Za način prijavljivanja i više informacija, posetite CPH DOX veb stranicu.