Predavanje i individualne konsultacije: Valeria Richter i Helene Granqvist

MEDIA desk Srbije u saradnji sa MEDIA deskom Hrvatske organizuje predavanje „Identifikovanje suštine i koncepta sa ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV serije“. Ovo dvočasovno predavanje zamišljeno je kao razgovor između Valerije Richter i Helene Granqvist, producenkinja, scenaristkinja i pitching ekspertkinja, koje će se, između ostalog, baviti načinom pripreme i testiranja početne ideje projekta do faze kada projekat može da se predstavi na forumima, pred donosiocima odluka i predstavnicima filmskih fondova/centara. Glavni cilj predavanja je izrada preseka strategije kako ispravno analizirati svoj projekat i kako pravilno planirati razvoj projekta.

Ovogodišnje predavanje koje se organizuje u sklopu Zagreb Film Festivala pruža polaznicima i dodatnu mogućnost – individualne konsultacije. Reč je o individualnim konsultacijama u sklopu kojih će polaznici moći da prošire svoja znanja i razumevanje televizijskog pripovedanja, kao i dramskih televizijskih projekata na međunarodnom tržištu.

Individualne konsultacije namenjene su svim filmskim i TV profesionalcima, posebno onima koji su tek započeli ili planiraju da započnu karijeru usmerenu na televizijsku produkciju u području scenarija, režije ili produkcije projekata TV serija.

Predavanje će se održati 11. novembra 2020. godine od 11 do 13 časova, a rad u grupi i individualne konsultacije biće organizovane tokom 11. i 12. novembra 2020. godine. Postoji mogućnost prijave timova koji podrazumijevaju učestvovanje producenta i scenariste ili reditelja projekta.

Zvanični jezik predavanja i konsultacija je engleski.

Predavanje i konsultacije održaće se preko ZOOM platforme.

Prijave za predavanje moguće su do 10. novembra 2020. godine na info@media.kreativnaevropa.rs sa naznakom Prijava za predavanje Valerije Richter i Helene Granqvist

Prijave za individualne konsultacije moguće su do 6. novembra 2020. godine na info@media.kreativnaevropa.rs sa naznakom Prijava za individualne konsultacije. Prijava treba da sadrži:

  • Sinopsis (do 1 strane);
  • Detalje TV serije (naslov serije, format serije, žanr serije i logline);
  • CV (do 2 strane);
  • Motivaciono pismo (sa fokusom na najveće izazove sa kojima se susrećete u razvoju TV serije)

Učešće na predavanju obavezno je za sve zainteresovane za individualne konsultacije.

Stojimo vam na raspolaganju za sva pitanja (info@media.kreativnaevropa.rs)

Biografije predavačica:

Valeria Richter radi na međunarodnom tržištu na funkcijama savetovanja, scenaristkinje, ekspertkinje za pitching te producentikinje koja razvija projekte raznih žanrova i formata. Od 1997. godine aktivna je kao savetnica za filmske festivale, fondove i filmske institucije. Glavna je scenaristkinja TV serije Elisa Viihde i Next of Kin. Tokom godina razvila je programe poput afirmacije nordijskog žanra za Nordisk Film & TV FondPOWR za Baltic Event, a od 2008. godine radi za TorinoFilmLab. Valeria je magistrirala na području filma i medija, članica je Evropske filmske akademije (EFA) i Danish Writers’ Guild. Trenutno razvija komediju za žene Fat i akcioni projekt YA Viking, kao i nove formate u saradnji s Helene Granqvist. Živi i radi u u Kopenhagenu (Danska).

Helene Granqvist je višestruko nagrađivana producentkinja koja kontinuirano sarađuje sa filmskim i televizijskim sistemom. Njeni filmovi bili su prikazivani na međunarodnim filmskim festivalima u Kanu, Torontu, San Sebastijanu, Sundance i drugim. U Švedskoj i drugim delovima sveta radi kao edukatorka za pitching. Od 2013. godine Helene Granqvist je predsednica Women in Film & Television International, kao i članica Evropske filmske akademije. Živi u Švedskoj.