Poziv za prijavljivanje na ACE 30 radionice

Rok za prijavljivanje: 12. jun 2020.

Svake godine ACE bira 16 do 18 iskusnih filmskih producenata sa projektom u razvoju pogodnim za koprodukciju i namenjenom međunarodnom tržištu, kako bi učestvovali u ACE-ovom godišnjem programu usavršavanja i postali deo ACE mreže. U ovom trenutku globalne pandemijske krize, producenti su suočeni sa velikim izazovima i program ACE 30 će nastojati da pomogne učesnicima da se suoče sa teškoćama sa kojima se nosi industrija 2020. godine.

Trening se sastoji iz četiri događaja koji se održavaju na četiri različite lokacije. ACE prati razvoj trenutne situiacije i ukoliko bude potrebe radionice će biti adaptirane.

RADIONICA ZA RAZVOJ SADRŽAJA
5 – 10. oktobar 2020, Majorka, Španija

Razvoj pitching tehnika, pojedinačni sastanci i grupne sesije za analiziranje koncepata, dramaturgiju i ciljne grupe projekata; sesije za upravljanje talentima i održavanje kreativnih dijaloga; diskusije o marketingu u ranim fazama razvoja i ispitivanje novih oblika i formata za audiovizuelno pripovedanje. Radionica uključuje intenzivni kurs za korišćenje korisnih tehnika za razvoj priče.

RADIONICA: STRATEGIJE FINANSIRANJA
16 – 21. novembar 2020, Beograd, Srbija

Interaktivne sesije koje detaljnom analizom finansijskih planova producenata istražuju mogućnosti i strategije međunarodnog finansiranja, uz savete profesionalaca iz cele industrije. Jedinstveno otvorena razmena iskustava i ideja koja doprinosi široj slici o razvoju koprodukcija, javnom i privatnom finansiranju i globalnom tržištu u digitalnom dobu.

RADIONICA: RAZVOJ BIZNISA
12 – 14. april 2021, Amsterdam, Holandija

Sesije o rastu poslovanja, osmišljene da ponude producentima modele održivog upravljanja preduzećem i načine za izgradnju producentske kuće koja imaju stvarnu vrednost. Grupne sesije i panel diskusije vode producente kroz modernije primene marketinških tehnika i raznovrsne komercijalne aktivnosti.

GODIŠNJI SKUP ACE PRODUCENATA
15 – 17. april 2021, lokacija će naknadno biti objavljena

Održava se svake godine u drugoj zemlji tokom dugog prolećnog vikenda i otvoren je za sve članove ACE mreže, a ovaj događaj je prilika da u neformalnom, ali poverljivom okruženju, iskusni producenti podele novosti, saznanja, mišljenja i praktične savete. Studije slučaja, okrugli stolovi, insajderke informacije i još mnogo toga.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA

  • Potrebno je da ste vlasnik, partner ili saradnik nezavisne producentske kuće;
  • Imate iskustva kao vodeći producent najmanje jednog igranog filma koji je igrao u bioskopima;
  • Imate projekat igranog dugometražnog filma u razvoju koji je zamišljen da privuče međunarodne finansijere i distributere (u idealnom slučaju projekat je u obliku prvog nacrta scenarija ili dugog tretmana);
  • Dostupni ste i možete da se obavežete da ćete biti prisutni na intervjuu za izbor tokom prve nedelje septembra, Radionici za razvoj sadržaja (oktobar), radionici Strategije finansiranja (novembar), radionici Razvoj biznisa (april) i Godišnjem skupu (april).

PRIJAVLJIVANJE

Ukoliko želite da se prijavite, potrebno je da zakažete online sastanak (Kontakt Al Williams).

Producenti će biti obavešteni ukoliko uđu u uži izbor (na osnovu pisane prijave) do kraja jula 2020. godine.

Za više informacija o programu i procesu prijavljivanja posetite ACE vebsajt.

Mreža ACE Produces je podržana od strane: Creative Europe, the Netherlands Film Fund, Screen Scotland, the Mallorca Film Commission, Filmski Centar Serbije, Procirep, German Films, Téléfilm Canada, Screen Ireland, Focal and Rai Cinema.