Prijavljivanje na 31. ACE radionicu za producente do 3. maja

Rok za prijavljivanje: 3. maj 2021.

Svake godine ACE bira 18 iskusnih filmskih producenata sa projektom u razvoju pogodnim za koprodukciju i namenjenom međunarodnom tržištu, kako bi učestvovali u ACE-ovom godišnjem programu usavršavanja i postali deo ACE mreže. Potrebno je da se zainteresovani producenti prijave projekat u razvoju koji je pogodan za koprodukciju i usmeren na međunarodno tržište.

Tokom burne godine sa kojom se suočila industrija i svet uopšte, ACE mreža je odigrala izuzetno vežnu ulogu za svoje producente. U ovo vreme neizvesnosti, potreba za uspostavljanjem veza, izgradnjom mreža i učenjem novih načina prilagođavanja u okviru sve promenljive audiovizuelne industrije pokazala se važnijom nego ikad.

Trening se sastoji iz četiri događaja koji se održavaju na četiri različite lokacije. ACE prati razvoj trenutne situiacije i ukoliko bude potrebe radionice će biti adaptirane.

RADIONICA ZA RAZVOJ SADRŽAJA
4 – 9. oktobar 2021.

Razvoj pitching tehnika, pojedinačni sastanci i grupne sesije za analiziranje koncepata, dramaturgiju i ciljne grupe projekata; sesije za upravljanje talentima i održavanje kreativnih dijaloga; diskusije o marketingu u ranim fazama razvoja i ispitivanje novih oblika i formata za audiovizuelno pripovedanje. Radionica uključuje intenzivni kurs za korišćenje korisnih tehnika za razvoj priče.

RADIONICA: STRATEGIJE FINANSIRANJA
15 – 20. novembar 2021.

Interaktivne sesije koje detaljnom analizom finansijskih planova producenata istražuju mogućnosti i strategije međunarodnog finansiranja, uz savete profesionalaca iz cele industrije. Jedinstveno otvorena razmena iskustava i ideja koja doprinosi široj slici o razvoju koprodukcija, javnom i privatnom finansiranju i globalnom tržištu digitalnog doba.

RADIONICA: RAZVOJ BIZNISA
4 – 6. april 2022.

Sesije o rastu poslovanja, osmišljene da ponude producentima modele održivog upravljanja preduzećem i načine za izgradnju producentske kuće koja imaju stvarnu vrednost. Grupne sesije i panel diskusije vode producente kroz modernije primene marketinških tehnika i raznovrsne komercijalne aktivnosti.

GODIŠNJI SKUP ACE PRODUCENATA
7 – 10. april 2022.

Održava se svake godine u drugoj zemlji tokom dugog prolećnog vikenda i otvoren je za sve članove ACE mreže, a ovaj događaj je prilika da u neformalnom, ali poverljivom okruženju, iskusni producenti podele novosti, saznanja, mišljenja i praktične savete. Studije slučaja, okrugli stolovi, insajderke informacije i još mnogo toga.

USLOVI PRIJAVLJIVANJA

  • Potrebno je da ste vlasnik, partner ili saradnik nezavisne producentske kuće;
  • Imate iskustva kao vodeći producent najmanje jednog igranog filma koji je igrao u bioskopima;
  • Imate projekat igranog dugometražnog filma u razvoju koji je zamišljen da privuče međunarodne finansijere i distributere (u idealnom slučaju projekat je u obliku prvog nacrta scenarija ili dugog tretmana);
  • Dostupni ste i možete da se obavežete da ćete biti prisutni na intervjuu za izbor tokom prve nedelje septembra, Radionici za razvoj sadržaja (oktobar), radionici Strategije finansiranja (novembar), radionici Razvoj biznisa (april) i Godišnjem skupu (april).

PRIJAVLJIVANJE

Ukoliko želite da se prijavite, potrebno je da zakažete online sastanak (Kontakt Al Williams).

Za više informacija o programu i procesu prijavljivanja posetite ACE vebsajt.

Mreža ACE Produces je podržana od strane: Creative Europe, the Netherlands Film Fund, Procirep, German Films, Téléfilm Canada, Screen Ireland, Focal i Rai Cinema.