Poziv za prijavljivanje: MIDPOINT 2020

Otvoren je poziv za prijavljivanje na MIDPOINT radionice: Feature Launch, Writer’s Room, Shorts.

MIDPOINT Feature Launch

Razvoj projekta

MIDPOINT Feature Launch je jedinstvena platforma za obuku i umrežavanje novih talenta iz srednje i istočne Evrope koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film, radeći u timu: scenarista, reditelj i producent. Devet igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji se sastoji iz 4 modula i koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije. Projekti će biti predstavljeni na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, a najboljem projektu biće dodeljena KVIFF i MIDPOINT nagrada za razvoj u vrednosti od 10.000 EUR. Nastavak modula za učesnike producente organizovan je u okviru koprodukcijskog marketa East Meets West.

Obuka savetnika za scenarije

Proces razvoja kroz koji prolaze projekti u okviru Feature Lunch programa, koristi se kao platforma za obuku tri osobe koje se specijalizuju za profesionalne savetnike za scenarije.

Industrijski partneri: Međunarodni filmski festival Karlovi Vari, When East Meets West, CineMart, connecting cotbus

MIDPOINT Feature Lunch organizuje se uz podršku programa MEDIA Kreativna Evropa

Poziv je otvoren za :

  • PROJEKTI – prvi ili drugi igrani film (kreativni timovi – scenarista, reditelj, producent)
  • Obuka savetnika za scenario – konsultanti za scenarije, pisci, montažeri, kreativni producenti i drugi filmski profesionalci (sa određenim iskustvom u uređivanju scenarija) sa ambicijom da postanu savetnici za scenario.

Nagrade (za učesnike sa projektom):

  • KVIFF i MIDPOINT nagrada za razvoj (10.000 EUR)
  • Connecting Cottbus Nagrada
  • Rotterdam Lab Nagrada

Rokovi za prijavljivanje:

  • Razvoj projekta: 13. septembra 2019.
  • Obuka za savetnike za scenario: 27. septembar 2019


MIDPOINT Writer’s Room 2019

MIDPOINT Writer’s Room 2019 je program osmišljen kako bi podržao obuku specijalizovanih veština i ponudio praktično znanje o organizaciji Sobe za razvoj TV scenarija (Writer’s Room). Otvoren je za pisce i kreativne producente (sa nekim iskustvom u pisanju i ambicijom da postanu kreatori / showrunneri). Četverodnevna radionica sastoji se od predavanja, planiranja zapleta i pisanja, kao i simulacije Sobe za razvoj TV scenarija. Učesnici će se upoznati sa strukturom, hijerarhijom i procesima koji se odvijaju iz dve različite perspektive: američke i evropske.

Poziv je otvoren za:

Pojedinačne učesnike- scenariste i kreativne producente (sa nekim iskustvom u pisanju i ambicijom da postanu kreatori ili showrunneri)

Rok za podnošenje prijava: 13. septembar 2019.

MIDPOINT Shorts 2019-2020

MIDPOINT Shorts je platforma za obuku i umrežavanje mladih talenata sa projektima profesionalnih ili diplomskih kratkih filmova. Biće odabrano četiri tima (scenarista, reditelj i producent) sa svojim kratkometražnim filmskim projektima, uglavnom iz regiona srednje i istočne Evrope, kako bi prošli kroz dve intenzivne radionice posvećene razvoju scenarija i projekata. Projekti će biti predstavljeni na koprodukcijskom marketu When East Meets West.

Industrijski partneri: When East Meets West

Poziv je otvoren za :

PROJEKTE – profesionalne ili diplomske kratkometražne filmske projekte (timovi pisaca, reditelja i producenta)

Rok za podnošenje prijava: 26. jul 2019.