Poziv za prijavljivanje – Fond IDFA Bertha grant za dokumentarnu koprodukciju

Fond IDFA Bertha raspisao je poziv za prijavljivanje na grant IBF Europe – International Co-production. Grant finansira međunarodne dokumentarne koprodukcije sa najmanje jednim evropskim i jednim neevropskim producentom. Rok za prijavljivanje je 1. april 2019.

U svom petom ciklusu, grant se nadovezuje na mandat Fonda, za podsticanje i osnaživanje kreativnog dokumentarnog sektora u Africi, Aziji, Latinskoj Americi, Bliskom Istoku i delovima Istočne Evrope, obezbeđujući do 40.000 € po koprodukcijskom projektu.

Talking About Trees

Fond je u potrazi za dokumentarcima koji snažnim vizuelnim sredstvima pričaju uverljive priče i koji imaju potencijal da dopru do globalne publike. Kroz IBF Europe grant za koprodukciju, Fond IDFA Bertha ima za cilj da podstakne evropske producente (zemlje podprograma MEDIA) da učestvuju kao koproducenti u dokumentarnim projektima visokog kvaliteta filmskih autora iz Afrike, Azije, Latinske Amerike, Bliskog istoka i delova Istočne Evrope (pogledajte listu zemalja). Posebna pažnja biće posvećena stimulaciji evropskih producenata iz zemalja sa ograničenim nacionalnim programima za koprodukciju, ili iz zemalja koje još nisu u potpunosti uključene u međunarodne koprodukcije.

IBF Europe je podržan od strane Evropske unije u okviru programa Kreativna Evropa – MEDIA.

Ključne informacije:

  • Maksimalni iznos koji može biti dodeljen po projektu je 40,000 € .
  • Ukupno 6 projekata može biti podržano u 2019. godini.
  • Samo kompletne aplikacije će biti uzete u obzir
  • Rok za prijavljivanje: 1. april 2019. godine

Dodatne informacije