Poziv ovdašnjim animatorima za CEE radionicu u Ljubljani

Tokom perioda između  2. i 6. decembra festival Animateka, međunarodni festival animiranog filma u Ljubljani, ugostiće dinamičnu i specifičnu koncipiranu radionicu za producente animiranih filmova iz zemalja Centralne i Istočne Evrope. Ova radionica će okupiti 30 profesionalaca iz do osamnaest zemalja i sa njima će biti rađeno na izgradnji snažnije  i stručnije regionalne mreže koproducenata, umetnika, planera, marketinških stručnjaka, agenata prodaje i finansijskih partnera.

Pomemnuta radionica je nastala na osnovu inicijative koju  su razvijali deskovi MEDIA programa Kreativne Evrope iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kosova*, Litvanije, Letonije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine, kao i Animatorskog foruma Višegradske grupe, platforme za umrežavanje i delovanje u oblasti pičinga, u kojoj su ujudinjeni producenti animiranih filmova upravo iz regiona Centralne i Istočne Evrope.

Radionica će, dakle, biti održana od 2. do 6. decembra u City Hotelu u Ljubljani, a cena učešća iznosi 300 evra (taj iznos pokriva troškove putovanja i dve večere tokom slobodnih večeri u Ljubljani). Dostupno je pet stipendija. U obzir za prijavu dolaze producenti koji su: producirali najmanje dva kratka animirana filma, koji tečno govore engleski jezik, koji su zainteresovani za međunarodne koprodukcije, i oni koji imaju podršku lokalnih emitera i/ili fondova.  Potrebno je da prijava sadrži: motivaciono pismo (na engleskom jeziku), u kome će biti izloženi planovi i očekivanja, radnu biografiju, filmografiju , spisak radionica na kojima su oni koji se prijavljuju ranije učestvovali.  Krajnji rok za prijavu je 29. septembar.

Prijavu za radionicu možete pronaći ovde: https://goo.gl/forms/0DEtGGOpN1eDB2i73

Više detalja o radionici ovde: http://ceeanimation.eu/