MIDPOINT Feature Lunch 2021

MIDPOINT Feature Lunch 2021 sastoji se iz dva treninga – za razvoj projekata i za savetnike sa scenarije. Rok za prijavljivanje je 9. septembar.

Trening za razvoj projekta

MIDPOINT Feature Launch je jedinstvena platforma za obuku i umrežavanje novih talenta iz srednje i istočne Evrope koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni film, radeći u timu: scenarista, reditelj i producent. Devet igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji se sastoji iz 4 modula i koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije. Program se sastoji iz tri rezidencijalne radionice i predstavljanja projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima gde će najboljem projektu biti dodeljena KVIFF i MIDPOINT nagrada za razvoj u vrednosti od 10.000 EUR. Producenti će imati priliku da učestvuju i na dodatnoj radionici u okviru koprodukcijskog marketa East Meets West.

Obuka savetnika za scenarije

Proces razvoja kroz koji prolaze projekti u okviru Feature Lunch programa, koristi se kao platforma za obuku tri osobe koje se specijalizuju za profesionalne savetnike za scenarije.

Tačan raspored i izgled programa uslovljen je razvojem epidemije.

Više informacija