MIDPOINT 2019

Otvoren je poziv za prijavu na MIDPOINT radionice: Feature Launch, TV Launch, Shorts.

Rok za prijavu je 21. septembar 2019. 

MIDPOINT Feature Launch

Program je namenjen scenaristima, rediteljima i producentima koji razvijaju svoj prvi ili drugi dugometražni filmski projekat. Fokus je na kreativnim timovima iz srednje i istočne Evrope, Baltika i šireg Mediterana. Svake godine izabire se devet dugometražnih projekata koji prolaze rezidencijalne radionice i predstavljanje unutar četiri modula.

Za prijavu je potreban detaljno razrađen tritment ili pra ruka scenarija, uz ostalu dokumentaciju, a mogu se prijaviti timovi od najviše tri polaznika po projektu (producent, scenarista i/ili reditelj).

Na radionici mogu takođe učestvovati polaznici koji se žele usavršavati kao  script konsultanti. Svaki od učesnika će biti priključen jednom od projekata te će blisko sarađivati sa kreativnim timom, uz nadzor mentora.

Vreme i mesto

Radionica 1: januar 2019, Trieste Film Festival
Radionica 2: maj 2019, Litvanija
Works in Development: jul 2019., panel-program predstavljanja i pitchinga projekata na Karlovy Vary International Film Festivalu
Feature Launch Spotlight – januar 2020., predstavljanje projekata na koprodukcijskome sajmu When East Meets West u Trstu, u Italiji

Kotizacija

1500 € po učesniku.
Stipendije su dostupne

Više informacija i kontakt

MIDPOINT Feature Launch

Sona Morgenthalova
Program Coordinator
sona.morgenthalova@amu.c

 

MIDPOINT Shorts

Program je namenjen kreativnim timovima iz srednje i istočne Evrope, Baltika i šireg Mediterana koji razvijaju profesionalni ili diplomski kratki igrani film. U programu će učestvovati četiri projekta, u okviru dve rezidencijalne radionice.

Za prijavu je nužno priložiti završen scenario ili tritment, uz ostalu dokumentaciju.

Vreme i mesto

Radionica 1 ‒ januar 2019., Trieste Film Festival, Italija

Radionica 2 – maj 2019., Litva

Kotizacija

750 € po učesniku

Više informacija i kontakt

MIDPOINT Feature Launch

Sona Morgenthalova
Program Coordinator
sona.morgenthalova@amu.c

 

MIDPOINT TV Launch

Radionica naglasak stavlja na razvoj mini serija ili epizodnih televizijskih serija. Prihvatljive su visoko- i niskobudžetne serije sa epizodama u trajanju od pola sata (25-30 minuta) i jednoga sata (40-60 minuta), sadržajno bogatih, neodoljivih priča kojima su svojstveni inovativni koncepti.

Prednost imaju kandidati koji dolaze iz srednje i istočne Evrope, iz baltičkih zemalja te šire mediteranske regije, a poželjno je iskustvo u snimanju filmova, uz želju za prelaskom u područje kvalitetne televizijske produkcije. U obzir će se takođe uzeti kandidati s određenim iskustvom u razvoju TV projekata.

Program radionice sastoji se od tri sesije koje uključuju razvoj pilot-serije i njene sezonske varijante, analizu i pregled popularnih TV uspeha, predavanja gostujućih predavača, kao i individualne konsultacije i timski rad s glavnim predavačima. Programom je obuhvaćeno i predavanje producenta koji će učesnike radionice detaljnije uputiti u televizijsku scenu evropske audiovizualne industrije.

HBO Europe, partner radionice, ponudiće finansijsku nagradu za najbolji projekat u okviru originalnog teritorijalnog prikazivanja.

Ko se može prijaviti?

Kandidati s projektom – timovi sa scenaristom i producentom i rediteljem (ako je relevantno)

Vreme i mesto

Radionica 1: sredina novembra 2018, Banska Stiavnica
Radionica 2: kraj aprila 2019, Pilsen
Radionica 3: sredina avgusta 2019, Sarajevo, tokom Sarajevo Film Festivala.

Kotizacija

  • prvi učesnik – 1.500 € (500 € po sesiji)
  • drugi učesnik – 1.500 € (500 € po sesiji)
  • treći učesnik – 1.500 € (500 € po sesiji)

U kotizaciju nisu uključeni putni troškovi!

Više informacija i kontakt

MIDPOINT TV Launch

Katarina Tomkova
Program Coordinator
katarina.tomkova@amu.cz