MEDIA desk Srbije na programu When East Meets West

I ove godine MEDIA desk Srbija učestvuje na jednom od najznačajnijih koprodukcijskih foruma u širem regionu When East Meets West (WEMW) koji se održava od 20. do 22. januara u okviru 29. Filmskog festivala u Trstu.

 

Predstojeće izdanje WHEN EAST MEETS WEST okupiće više od 450 producenata, finansijera, donosilaca odluka i filmskih profesionalaca iz više od 35 zemalja, a posebno iz zemalja koje su 2019. godine u fokusu – centralnih istočnih zemalja (Češka, Poljska, Slovačka, Ukrajina) i zemalja Beneluksa (Belgija, Luksemburg i Holandija).

Dvostruki istočni i zapadni fokus se zasniva na dve komplementarne ideje: s jedne strane, svake godine poziv je otvoren za sve producente iz Evrope i Severne / Latinske Amerike koji razvijaju projekat sa potencijalom međunarodne koprodukcije, po mogućnosti sa jednom od zemalja u fokusu; s druge strane, WEMW će osigurati prisustvo velike delegacije ključnih donosilaca odluka, finansijera, producenata i filmskih profesionalaca iz svake od oblasti u centru pažnje kako bi se povećale mogućnosti koprodukcije, finansiranja i distribucije za sve odabrane projekte.

Forum WEMW, koji je takođe podržan kroz program Kreativna Evropa, biće otvoren koktelom koji se organizuje u saradnji sa MEDIA deskovima Valonija-Brisel, Češka Republika, Flandrija, Luksemburg, Holandija, Poljska, Srbija i Italija. Narednog dana zajedno sa deskovima iz drugih zemalja, MEDIA desk Srbija učestvovaće na panelu „Upoznajte Kreativne evropske deskove“ (Meet the Creative Europe Desks) koji ima za cilj da predstavi mogućnosti finansiranja MEDIA potprograma i inicijative za umrežavanje širom Evrope.

Program When East Meets West