Less is More 2021 – Program razvoja dugometražnih filmova sa ograničenim budžetom

LIM je evropska platforma za razvoj dugometražnih projekata sa ograničenim budžetom, nastala saradnjom filmskog laba Le Groupe Ouest iz Francuske sa kulturnim udruženjem Control N iz Rumunije, Flamanskim audiovizualnim fondom iz Belgije, Festivalskim centrom u Krakovu i Međunarodnim filmskim festivalom u Transilvaniji.

Platforma je namenjena scenaristima i/ili rediteljima prvog, drugog ili trećeg dugometražnog filma, kao i umetnicima iz područja pozorišta, dokumentarnog filma i vizuelnih umetnosti koji prijavljuju projekat u ranoj fazi razvoja. Biće izabrano 16 projekata iz celog sveta, kao i 10 evropskih producenata / stručnih savetnika za scenario (story editora) koji žele da steknu veštine razvoja dugometražnih projekata u okviru niskog budžeta ili mikrobudžeta.

Program uključuje dve jednonedeljne rezidencijalne radionice, kao i onlajn događaj Showcase Event, u koje će biti uključeni stručnjaci iz industrije iz cele Evrope.

Za prijavu je potrebno poslati opis projekta, kratki scenosled, motivaciono pismo reditelja, biografiju i filmografiju, pismo namere sa objašnjenjem produkcijskog plana snimanja sa ograničenim budžetom, kao i kratki video pitchinga projekta.

Rok za prijavljivanje: 18. oktobar 2020.

Kotizacija za scenariste/reditelje iznosi 900 evra i uključuje troškove radionica, smeštaj i obroke. Polaznici sami snose putne troškove, a ukoliko nisu u mogućnosti da ih pokriju sami mogu da se obrate i za finansijsku podršku.

Više informacija