Kids Kino.Lab – Prijave do 23. oktobra

Uskoro ističe krajnji rok za podnošenje prijava za Kids Kino.Lab, program za razvoj scenarija za filmske projekte i TV serije za mladu publiku. Prijavljivanje je moguće do 23. oktobra.

Kome su namenjene radionice?

Traže se timovi: producent + scenarista koji bi želeli da razvijaju svoje projekte (dugometražni film ili TV seriju u svim kategorijama: animacija / dokumentarni filmovi / igrani).

Kids Kino.Lab je otvoren za projekte iz svih evropskih zemalja.

Šta možete očekivati?

Program traje 10 meseci tokom kojih će 12 timova (producent + scenarista) razvijati svoje projekte od kratkog sinopsisa do drugog nacrta scenarija zajedno sa osnovama produkcije (procenjeni budžet, plan finansiranja i promocije).

Učestvujući u programu imaćete priliku da sarađujete sa mentorima: Kirsten Bonnen Rask, Armin Prediger, Philip LaZebnik i Ronald Kruschak. Svakoj sesiji će se pridružiti i pozvani stručnjaci koji će vam pomoći da razvijete svoj projekat iz različitih perspektiva.

Pročitajte više o pravilima i predavačima/mentorima.

Raspored

Peto izdanje Kids Kino.Lab sastojaće se od 4 rezidencijalne sesije radionica (po 5 dana), kao i individualnih online konsultacija sa mentorima.

  • I sesija- Sinopsis – januar 2021 – Poljska.
  • II sesija – Tretman scenarija – mart 2021 – JEF festival, Antverpen, Belgija.
  • III sesija – Prvi nacrt scenarija – maj / jun 2021 – Filmski festival u Zlinu, Zlin, Češka.
  • IV sesija – Drugi nacrt scenarija – septembar 2021 – Kids Kino Industry, Varšava, Poljska.

Cena?

Cena programa je 1600 EUR po timu. Smeštaj i hranu za učesnike obezbeđuje organizator. Troškove putovanja pokriva učesnik.

Zašto da se prijavite?

Kids Kino.Lab je u potpunosti posvećen projektima za decu i pruža vam priliku da radite sa stručnjacima koji se ističu u ovoj oblasti. Ako razmišljate o stvaranju sadržaja za decu, ovaj program je prilagođen vama. Projekti razvijeni u okviru Kids Kino.Laba predstavljaju se i nagrađuju na najprestižnijim filmskim festivalima.

Pošaljite svoj projekat pre 23. oktobra. Registrujte se ovde. Radionice se održavana engleskom jeziku.

Program sufinansiraju MEDIA potprogram Kreativne Evrope i Poljski filmski institut. Partneri Kids Kino.Laab za predstojeće izdanje su: Zlin Film Festival, Češka, JEF Festival, Belgija i Kids Kino Industry, Poljska.

Više informacija