Ji.hlava program za producente dokumentarnih filmova: Prijave do 31. marta

Deseto izdanje programa ‘Talentovani producenti’ (Emerging Producers 2022) održava se prvim delom od 26. do 31. oktobra 2021. u okviru Ji.hlava festivala u Češkoj, a drugim delom u februaru 2022. godine u Berlinu (Nemačka).

Program Talentovani producenti je promotivni, edukativni i umrežavajući projekat Ji.hlava festivala koji okuplja novu generaciju talentovanih evropskih producenata dokumentarnog filma. Cilj projekta je da predstavi nadolazeću generaciju talentovanih evropskih producenata profesionalcima iz različitih oblasti filmske industrije. Sedamnaest producenata biće odabrano iz Evrope, dok jedan producent dolazi iz gostujuće zemlje, što je ove godine Južna Koreja.

Projekat predstavlja platformu za sastanke filmskih profesionalaca sa akcentom na dokumentarnu kinematografiju. Veb portal Talentovani producenti služi kao onlajn mesto okupljanja i uključuje informacije i kontakte 164 alumni učesnika projekta.

Projekat organizuje Ji.hlava International Documentary Film Festival.

KRITERIJUMI ZA PRIJAVLJIVANJE:

  • Producenti sa višegodišnjim iskustvom na lokalnom tržištu (nisu studenti ili nedavno diplomirani studenti) sa kapacitetom za profesionalni razvoj i sa ambicijom da budu aktivni na evropskom tržištu
  • Barem jedan realizovani film (igrani ili dokumentarni, srednjemetražni ili dugometražni) koji je ušao u bioskopsku distribuciju, prikazivan je na festivalima itd.
  • Detaljne informacije o uslovima prjavljivanja možete pronaći na ovom linku.

Rok za prijavljivanje: 31. mart 2021.

Izbor producenata biće objavljen tokom leta 2021. godine.

Više informacija