Info dan: profesionalno usavršavanje

Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1 (mala sala), 30. 11.2017. u 12h

What is there for me?
Trening incijative podržane od strane MEDIA potprograma

MEDIA desk Srbije u saradnji sa Festivalom autorskog filma 30. 11. 2017. u 12h u Jugoslovenskoj kinoteci organizuje prezentaciju trening inicijativa i radionica koje postoje na evropskom nivou, a koje su podržane od strane MEDIA potprograma. Predavanje je namenjeno filmskim profesionalcima i studentima.

Potprogram MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa podstiče razvoj evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, dajući podršku: razvoju, distribuciji i promociji evropskih igranih, animiranih i dokumentarnih  filmova i televizijskih serija, razvoju i promociji novih medijskih sadržaja, stručnom usavršavanju filmskih profesionalaca, razvoju novih tehnologija i platformi za distribuciju audiovizuelnog sadržaja, filmskim festivalima i razvoju i obrazovanju publike.

Finansiranje je dostupno u nekoliko kategorija koje obuhvataju: podršku producentima za razvoj inovativnih i konkurentnih projekata iz oblasti filma, TV programa i video igara, podršku distribuciji evropskih audiovizuelnih dela, razvoj publike i profesionalno usavršavanje i umrežavanje.

Na evropskom nivou MEDIA potprogram podržava više od 50 treninga, radionica i škola koje su namenjene usavršavanju filmskih profesionalaca. Na taj način program promoviše sticanje znanja i kompetencija audiovizuelnih stručnjaka i razmenu znanja i veština iz oblasti korišćenja digitalnih tehnologija i razvoja publike. Treninzi se razlikuju u formatu, dužini trajanja i ciljnim grupama kojima su namenjeni.

Većina ovih edukativnih programa nudi parcijalne stipendije za profesionalce koji dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta. Imajući u vidu da su ovo visoko kvalitetni edukativni programi za neše stručnjake oni često predstavljaju značajni korak u razvoju internacionalne karijere. Tokom predavanja MEDIA desk predstvaiće najznačajnije treninge i radionice kao i uslove i načine konkurisanja. Posebna pažnja biće posvećena edukativnim radionicama koje su namenjene mladim filmskim profesionalcima.

 

 

Photo by Štefan Štefančík