Info dan MEDIA potprograma – Evropski korazvojni i mini slate

U okviru jednodnevnog programa u petak 1. jula u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1, Multi sala, 2 sprat) u Beogradu, biće održan info dan u vezi sa trenutno otvorenim konkursima Evropski korazvojni i Evropski mini slate. Predstavljanje konkurasa održaće Martina Petrović, rukovoditeljka Media deska Hrvatske.

Program događaja:

9:30 – 10:00 
Welcome coffee
10:00 – 12:30 
Prezentacija konkursa i Q&A
12:30 
Posluženje
13:30 – 16:00 
In house trening

Za uživo praćenje događaja u prostoru Jugoslovenske kinoteke možete se prijaviti popunjаvanjem kratke prijave.
Molimo da se prijavite do 30. juna u 12h.

Evropski korazvoj (nekadašnji razvoj pojedinačnih projekata) u sklopu novog Potprograma MEDIA 2021. – 2027. podrazumeva prijavu za razvoj jednog filmskog projekta, i to od strane dve različite producentske kuće, koje se nalaze u dve različite zemlje članice Potprograma MEDIA. Evropski mini slate odnosi se na zemlje niskog produkcijskog kapaciteta gde producentske kuće mogu prijaviti 2-3 projekta u svom potfoliju uključujući i kratki film (emerging talent).

*Mala napomena, ukoliko ste se prijavili za poziv za mini slate – razvoj grupnih projekata u ulozi koordinatora, takođe možete učestvovati u prijavi filmskog projekta za evropski korazvoj i to u ulozi partnera.

Detalji vezani uz poziv Europski korazvoj možete naći ovde. 
Detalji vezani uz poziv za Evropski Mini slate možete naći ovde.

Martina Petrović poseduje diplomu iz međunarodnih odnosa (glavni smer) i psihologije (podsmer). Većinu svog radnog iskustva stekla je pri Ministarstvu kulture, u Upravi za međunarodnu kulturnu saradnju. Od 2008. godine aktivno učestvuje u osnivanju Hrvatskog audiovizualnog centra, gde i ostaje nakon što je Evropska komisija imenovala rukovoditeljkom MEDIA deska Hrvatske. Na temelju uspešnih rezultata u osiguravanju evropskih sredstava iz Programa MEDIA i celokupnog doprinosa u promovisanju hrvatskog filma Asocijacija hrvatskih producenata dodjeljuje joj prvu nagradu „Albert Kapović“ 2010. u okviru Zagreb Film Festivala. Kao rukovoditeljka MEDIA deska Hrvatske (današnjeg Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA RH) aktivno učestvuje u organizaciji inovativnih i kreativnih radionica – bitnih instrumenta obrazovanja, informisanja i umrežavanja kako hrvatskih, tako i evropskih filmskih profesionalaca.