Ime aplikanta

This and That Productions

Odobrena sredstva

170.000,00 €

Konkurs

Razvoj grupnih projekata

Referenca

EACEA/23/2018

This and That Productions: Slate Funding 2019

Projekat se sastoji od dva igrana filmska projekta i dve TV serije u produkciji  kuće This and That Productions. Zajednički imenitelj svih projekata je društvena, politička i lična tranzicija koja predstavlja okvir za razvoj likova.

Sablja (Saber) je osmočasovna igrana serija (politički triler) o novinarki koja istražuje ubistvo srpskog premijera. Nedavna prošlost ove zemlje navodi glavnu junakinju da krene u potragu za istinom u korumpiranom pravosudnom sistemu. Projekat je pokrenuo kreativni tim koji je postigao uspeh sa svojom prethodnom TV serijom (Jutro će promeniti sve), a među njima i međunarodna zvezda u usponu u glavnoj ulozi. Za ovu srpsko-dansku koprodukciju planirana je TV i VOD distribucija.

Pet solitera / Po lavežu se bazen poznaje (Five Skyscrapers) je debitantski film o lažima, grudima i masturbaciji. U vrhuncu puberteta, Nemanja svoje poslednje leto kao jedinac provodi zaokupljen seksualnim maštarijama, nezainteresovan za ekonomske probleme svojih roditelja. Projekat je u kasnoj fazi razvoja, a deo sredstava je obezbeđen. Projekat je pokrenut kao srpsko-holandsko-slovenačka koprodukcija i planirana je bioskopska distribucija.

Nečista krv (Bad Blood) je serija (istorijska drama) od deset epizoda od po sat vremena, čija je radnja smeštena u Otomansko carstvo u 19. veku. Pokušavajući da sačuva nezavisnost svog naroda, Trifun, vođa hrišćanske manjine, pokreće niz događaja koji izazivaju strahovite posledice za članove njegove porodice. Projekat je planiran kao koprodukcija sa Grčkom i S. Makedonijom, a glumci i članovi ekipe su iz Turske, Albanije, Grčke i Zapadnog Balkana.

Narodna drama (Folk Play) je priča o slobodi i ljubavi u konzervativnom i patrijarhalnom društvu. Film prati ljubavnu priču između Anke, mlade žene koja je zbog tradicionalnih ubeđenja prisiljena da se uda, i Branke, ženske pevačice u koju se Anka zaljubljuje. Ovaj film srpsko-švajcarsko-hrvatsko-bosanske koprodukcije režira međunarodno priznata glumica i rediteljka Mirjana Karanović i prevashodno je planiran za bioskopsku distribuciju.

Producentkinja: Snežana van Houvelingen
Reditelji/ Autori:
– Sablja (TV serija, igrana): Goran Stanković i Vladimir Tagić
– Pet solitera (film, igrani): Rastko Petrović
– Nečista krv (TV serija, igrana): Milutin Petrović
– Narodna drama (film, igrani): Mirjana Karanović