Ime aplikanta

Sense Production

Odobrena sredstva

131.822,00 €

Konkurs

Razvoj grupnih projekata

Referenca

EACEA/23/2018

Sense Production: Slate funding 2019

Projekat obuhvata jednu dramsku seriju, dva igrana filma i jedan kratki film u produkciji kuće Sense Production.

Turbo je serija (gangerska drama) o najneorganizovanijim kriminalcima u svetu organizovanog kriminala. Radnja je smeštena u Jugoslaviji u jeku rata 1991. godine. Serija je zamišljena  u formi 3 serijala sa 8 epizoda  od po 50 minuta i namenjena je prvenstveno za međunarodnu (s)VOD distribuciju.

Živi i zdravi (Forever Hold Your Peace) je dugometražna topla dramska komedija mentaliteta koja se bavi položajem žena u patrijarhalnom okruženju ruralne Crne Gore. To je drugi film reditelja i pisca Ivana Marinovića, sa kojim je Sense Produkcion sarađivao na njegovom debitantskom filmu Igla ispod praga (The Black Pin). Film je koprodukcija Srbije i Crne Gore, pre svega namenjena za bioskopsku distribuciju.

Showtime je porodični igrani film. Postavljen u snežne Alpe, Showtime je zabavna i dirljiva priča o pomirenju brata i sestre tokom televizijske emisije o talentima. Biće to druga avantura Sense Produkcije u dečije i porodične žive sadržaje i prvi „praznični film“ u srpskoj kinematografiji. Film je koprodukcija između Srbije, Hrvatske, Slovenije i Nemačke, pre svega namenjena za bioskopsku distribuciju.

Golgeter (Goalgetter) je kratki film talentovanog Ivana Stojiljkovića, sa kojim je Sense Produkcija već snimila nekoliko muzičkih spotova i čiji debitantski dugometražni projekat je u planu da se razvija naredne godine.

Producenti: Milan Stojanović, Marija Stojanović, Maja Popović
Reditelji/ Autori:
Turbo (TV serija, igrana): Milica Živanović, Boris Grurović, Matijas Nerlih
– Živi i zdravi/Forever Hold Your Peace (film, igrani): Ivan Marinović
Golgeter (Goalgetter) (TV serija, igrana): Ivan Stojiljković Nagradni iznos: 131.822 EUR