Ime aplikanta

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks

Odobrena sredstva

52.500,00 €

Konkurs

Pristup marketima

Referenca

EACEA/31/2018

Beldocs Industry 2020

Beldocs Industry 2020 biće održan tokom trinaestog izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. Glavni ciljevi projekta su:

a) razvoj dokumentarnog filma (dugometražni i kratki), dokuserija, distribucija medija i koprodukcijski market na teritoriji zapadnog Balkana i post-sovjetskih MEDIA zemalja,

b) povećanje prometa, razvoj projekata, produkcija i vidljivost evropskih dokumentarnih filmova i VR sadržaja, sa fokusom na dokumentarce iz zemalja niskog audiovizuelnog produkcijskog kapaciteta, posebno iz zapadnobalkanskih i post-sovjetskih regiona na evropskom tržištu,

c) povećanje sistematskog uticaja inicijative u smislu evropskog audiovizuelnog zapisa

d) promovisanje evropskih vrednosti na marginalizovanim teritorijama kroz dokumentarni film (dugometražni i kratki), dokuserije, VR, AR, mešovita stvarnost i multimedijski sadržaj.

Tokom pet dana u programu će učestvovati 134 profesionalaca iz industrije, a biće realizovani sledeći događaji: Beldocs Market, Beldocs Academy, Beldocs in Progress, dokumentarni program za decu i omladinu i GoCritics! CineEuropa. On-line video biblioteka dokumentarnih filmova biće ažurirana sa 300 novih naslova – filmova, dokuserija i cross-medijskih sadržaja, a 27 nezavršenih projekata biće razvijeno, predstavljeno i pitchovano.

Beldocs Industry je pokrenut pre osam godina kao odgovor na tokove i potrebe industrije, fokusirajući se na nerazvijene delove Evrope i predstavlja jedno od glavnih okupljanja filmskih profesionalaca iz cele Evrope.