Evropski filmski forum na Berlinalu

Ove godine Evropski filmski forum održaće se 24. februara od 14h do 16 i 30h i u skladu sa evropskim „Zelenim dogovorom“ tema prvog ovogodišnjeg foruma biće održivost.

Filmski stvaraoci sve se više fokusiraju na teme koje se bave klimatskim promenama, te film postaje važno sredstvo u podizanju javne svesti po ovom pitanju. Ne samo da audiovizuelne kompanije postaju svesne pitanja održivosti nego sve veći broj njih preuzima mere koje za cilj imaju umanjenje negativnih efekata koje audiovizuelna industrija ima na ekologiju.

Uvođenjem održivih praksi u okviru svojih programa, EFF Berlinale savršeno je mesto za početak diskusije o tome kako bi evropska audiovizualna industrija najbolje mogla primeniti zelene strategije za ublažavanje uticaja audiovizualne produkcije na životnu sredinu. Filmska i TV industrija su uspešan pokretač inovacije, rasta i radnih mesta u celoj Evropi, ali su takođe jedan od velikih izvora emisije ugljenika. Filmovi i audio-vizuelni radovi mogu prosvetiti i obrazovati javnost i druge industrije.

Program Evropskog filmskog foruma Berlinale 2020.