Mreža Europa Cinemas poziva bioskope na radionicu za razvoj publike

EUROPA CINEMAS INNOVATION DAY LAB

RADIONICA: „Kako najbolje iskoristiti sopstvene resurse: Unapređenje veština i obnavljanje instrumenata za razvoj publike “
SOLUN, 2 – 3. novembar 2019.)
Cinema Museum | Takis Kanellopoulos Theatre | Thessaloniki Port

Mreža Europa Cinemas već drugu godinu za redom u saradnji sa Međunarodnim filmskim festivalom u Solunu (31. oktobar – 10. novembar) organizuje ekskluzivnu jednodnevnu radionicu za razvoj publike.

Radionica Innovation Day Lab biće održana u subotu 2. novembra od 14:00 do 17:00 i u nedelju, 3. novembra od 10:00 do 17:00 časova. Radionicu vode Iris Prefke (Bioskop Moviemento, Nemačka) i Hrvoje Laurenta (Zagreb Film Festival, Hrvatska).

Cilj ove jednodnevne radionice je da pomogne bioskopima iz regiona (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Severna Makedonija i Srbija) u pronalaženju novih načina za razvijanje publike, kreiranju održivih programskih strategija i korišćenju inovativnih marketinških alatki (uključujući društvene medije) za saradnju sa mlađom generacijom posetilaca.

Radionica će osnažiti bioskopsku mrežu i omogućiti platformu na kojoj prikazivači mogu da podele poteškoće, pozitivna i negativna iskustva, što će im omogućiti da lakše pronalaze kreativna rešenja za najveće izazove.

Da biste učestvovali na radionici, potrebno je da potvrdite svoje prisustvo najkasnije do petka, 4. oktobra 2019. godine tako što ćete popuniti online formular.

Svi učesnici radionice dobiće i besplatnu akreditaciju za prisustvo na Marketu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu.

Za dodatne informacije, kontaktirajte: Fatimu Djoumer, šeficu međunarodnih odnosa: Tel. +49 30 61 40 22 00, e-mail i Irene Angel, koordinatorku projekta za Kipar, Grčku, Portugal i Španiju. Tel. + 33 (0) 1 42 71 15 44, e-mail.