DIGITALNI PROPELER – Novi industry program Festivala Slobodna zona

DIGITALNI PROPELER
Jugoslovenska kinoteka, Multimedijalna sala, Uzun Mirkova 1

9. i 10. novembar 2020. godine.

MEDIA desk Srbije i Filmski festival Slobodna Zona uz podršku Filmskog centra Srbije organizuju novi industry program Digitalni propeler. Program je osmišljen kao dvodnevna radionica sa ciljem umrežavanja, osnaživanja i edukacije nezavisnih prikazivača arthouse filmova. Tokom trajanja radionice, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa različitim digitalnim promotivnim strategijama za izgradnju i privlačenje publike u bioskope, kao i novim poslovnim modelima koji su se nametnuli usled pandemije Korona virusa. 

Prijave za radionicu su otvorene do 30. oktobra 2020. godine.

Predavač tokom prvog dana radionice će biti Philip Mordecai koji je, radeći za čuvenog britanskog prikazivača Curzon, u proteklih sedam godina uspešno razvio i promovisao posebnu VOD platformu, Curzon Home Cinema, zahvaljujući kojoj britanska publika sada može istovremeno da gleda filmove i u bioskopu i online. 

Drugog dana radionice, učesnici će se upoznati sa Nguyet Nguyenovom, ekspertkinjom za digitalnu promociju filmova iz danske kompanije Gruvi. Kompanija Gruvi je zahvaljujući višegodišnjem radu na digitalnoj promociji filmova razvila sopstvene digitalne alatke kojima unapred može da se opipa uspeh određenog filma kod publike na teritoriji gde se film distribuira. 

PRIJAVLJIVANJE

Prijava za radionicu Digitalni propeler je obavezna. Prijava se vrši slanjem mejla na freezoneassistant@gmail.com

U prijavi navesti ime i prezime učesnika radionice, ime kompanije/prikazivača koju predstavljate i kratak CV kompanije. Prijave su otvorene do 30. oktobra 2020. godine.

Agendu radionice pogledajte ovde.

Radni jezik radionice je engleski. U zavisnosti od pandemijske situacije naknadno će biti odlučeno da li će se radionica organizovati uživo ili u online formatu preko ZOOM platforme.

U slučaju da se radionica organizuje uživo za učesnike radionice koji nisu iz Beograda biće obezbeđen hotelski smeštaj, a biće im izvršena delimična refundacija putnih troškova.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte: Filmski festival Sobodna zona, kontakt osoba: Maja Milić, freezoneassistant@gmail.com i MEDIA desk Srbije, kontakt osoba: Nevena Negojevic, nevena@media.kreativnaevropa.rs