CineLink Industry Days 2020 – pozivi za prijave

Sarajevo Film Festival i CineLink Industry Days objavili su pozive za dugometražne igrane filmove, visoko kvalitetne dramske serije i kreativne dokumentarne projekte.

CineLink koprodukcijski market – Prvi poziv za prijavu

Mogu se prijaviti novi dugometražni igrani projekti u fazama razvoja i finansiranja debitantskih autora. Projekti mogu biti u vrlo ranoj fazi razvoja, ali moraju imati producenta, scenaristu i reditelja. Prilikom prijave se prilaže tritment, dok će se scenario naknadno podnositi ako projekat uđe u uži krug izbora.

Konačni izbor biće objavljen u martu 2020. Izabrani projekti učestvovaće u CineLink-ovoj celodnevnoj radionici o razvoju projekata u prvoj polovini aprila 2020. godine. Tokom radionice učesnici će sarađivati sa script doktorima, raspravljaće o svojim finansijskim, produkcijskim i marketinškim strategijama sa ciljem unapređenja opšte prezentacije svojih projekata. CineLink-ov posvećeni tim redovno će pratiti producente izabranih filmova od aprila do jula 2020. radi pripreme učešća u događaju CineLink Industri Dais tokom 26. Sarajevo Film Festivala (17. i 20. avgusta 2020.).

Više informacija o pozivu kao i o načinu prijave:
https://www.sff.ba/novost/11247/cinelink-co-production-market-2020-first-call-for-entries-

Rok za prijavu je 1. februar 2020.

Drugi poziv za prijavu biće raspisan u aprilu 2020. godine i biće namenjen projektima etabliranih autora, u naprednoj fazi razvoja i finansiranja.

CineLink Drama 2020 – poziv za prijavljivanje

Mogu se prijaviti projekti u ranoj fazi razvoja ali prilikom prijave moraju imati barem producenta i autora. Za prijavu je potrebno poslati knjigu projekta i tritment ili scenario prve epizode. Finalna selekcija 6 projekata iz jugoistočne Evrope biće u martu 2020. godine. Nakon toga odabrani projekti učestvovaće u četvorodnevnoj radionici (u aprilu 2020) tokom koje će raditi sa script doktorima, finansijskim, produkcijskim i marketinškim stručnjacima.

Više informacija o pozivu i načinu prijave:
https://www.sff.ba/novost/11248/cinelink-drama-2020-call-for-entries

Rok za prijavu: 1. februar 2020.

Docu Rough Cut Boutique

Program je organizovan u tri radna modula: Budimpešta (mart 2020.), Sofija (juni 2020.) i Sarajevo (avgust 2020). Tokom Sarajevo Film Festival pet odabranih projekata biće predstavljeno tokom CineLink Industry Days s ciljem da se pomogne završetak projekata i da se poveća njihova mogućnost distribucije. Mogu se prijaviti projekti iz sledećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Gruzija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Slovenija.

Više o pozivu i načinu prijave:
https://www.sff.ba/en/news/11246/sarajevo-film-festival-and-balkan-documentary-center-announce-the-docu-rough-cut-boutique-call-for-entries

Rok za prijavu: 5. februar 2020. godine