CICAE trening za umetničke i nezavisne prikazivače

CICAE, Međunarodna konfederacija umetničkih bioskopa, organizuje Međunarodni program obuke za profesionalce koji rade u art-house prikazivačkoj industriji. Seminar se organizuje uz podršku programa MEDIA Kreativna Evropa i okuplja oko 30 trenera i 50 učesnika koji dolaze iz celog sveta, radi sedmodnevnog programa predavanja, radionica, studija slučaja i projekcija.

Osamnaesto izdanje treninga za arthouse bioskope održava se od 30. avgusta do 5. septembra na ostrvu San Servolo, Venecija (Italija).


ART CINEMA = ACTION + MANAGEMENT TRAINING PROGRAMME

Kurs CICAE je jedina međunarodna obuka za art-house prikazivače i filmske profesionalce zainteresovane za sveukupni pogled na arthouse i nezavisno prikazivanje, uz šansu za umrežavanje i upoznavanje drugih profesionalaca iz cele Evrope i sveta. U trenutku kada je bioskopima potreban dodatni podsticaj da bi izašli iz situacije COVID-19, ovaj kurs ima za cilj da polaznicima pruži alate kako bi njihovi umetnički bioskopi imali dug i uspešan život.

Prvi ciklus prijavljivanja na ovaj trening je trenutno otvoren, a krajnji rok za prijavljivanje je 30. april.

Za učešće na programu, postoji i mogućnost dobijanja stipendije. Informacije o načinu i uslovima prijavljivanja dostupne su na ovom linku.