CEE Animation Workshop

CEE Animation Workshop produžava rok za prijavu! 

CEE Animation Workshop podrazumeva jednogodišnji program edukacije, razvoja projekata i umrežavanja namenjen producentima i njihovim kreativnim timovima, posvećen animiranim ili hibridnim projektima svih dužina i vrsta (kratki, celovečernji, serije). Cilj programa je edukacija na području razvoja sadržaja, od savetovanja prilikom rada na scenariju do konsultacija u vezi s umetničkim aspektom i produkcijom. Radionica uključuje predavanja i prezentacije najnovijih trendova sa područja produkcije, marketinga i distribucije, studije slučajeva međunarodnih koprodukcija, finansijske i pravne teme.

CEE Animation Workshop podeljen je na 3 šestodnevna kursa. Prvi će se baviti razvojem sadržaja, drugi produkcijom i finansiranjem, a treći pristupom tržištu. Treći modul će se organizovati u okviru CEE Animation Foruma (nekadašnji Višegrad*), priznate platforme za razvoj projekata i pristup tržištu, na koji su pozvani neki od najvažnijih ljudi iz područja animacije.

Workshop 1: 30. 11. – 6. 12. 2018, Ljubljana, Slovenija

Workshop 2: 20. 03. – 26. 03. 2019, Budimpešta, Mađarska

Workshop 3: 03. 05. – 09. 05. 2019, Třeboň, Češka

Ko može učestvovati?

1. producenti i članovi njihovog kreativnog tima (redatelj ili scenarista) sa animiranim projektom u razvoju, bilo kojeg žanra ili dužine

2. stručnjaci iz područja animacije bez projekta (predstavnici studija, predstavnici javnih i privatnih fondova, predstavnici tvrtki koje se bave prodajom, distribucijom i marketingom, predstavnici prikazivača itd.)

Za učešće na radionici mogu se prijaviti samo profesionalci koji dolaze iz zemalja niskog produkcijskog kapaciteta: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Crna Gora, Češka, Estonija, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Island, Latvija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Norveška, Portugala, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Tunisa, Ukrajna.

Naknada za učestvovanje

Producenti sa animiranim projektom u razvoju: 1800,00 evra

Dodatni član kreativnog tima po projektu: 900,00 evra

Učesnici bez projekta: 1800,00 evra

Postoji mogućnost dodele stipendija

 

Rok za prijavljivanje

Rok za prijavljivanje je 29.10.2018.

Više o načinu prijavljivanja, pogledajte ovde