Distribucija-selektivna podrška EACEA/12/2017

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

Distribucija-selektivna podrška EACEA/12/2017

Rokovi:
5.12.2017.
14.6.2018.

U okviru cilja da promoviše transnacionalni promet evropskih audiovizuelnih dela, potprogram MEDIA pruža podršku bioskopskoj distribuciji podržavajući marketing, brendiranje, distribuciju i izlaganje audiovizuelnih dela. MEDIA potprogram uspostavio je sistem za podršku distribucije nenacionalnih evropskih filmova kroz bioskopsku distribuciju i distribuciju pomoću svih ostalih platformi, kao i za aktivnosti na planu međunarodne prodaje, a posebno titlovanja, sinhronizovanja i izrade zvučnog zapisa audiovizuelnih dela.

Cilj Selektivne podrške jeste da pruži podršku transnacionalnoj distribuciji nenacionalnih evropskih filmova i to kroz osnaživanje distributera da ulažu u promociju i adekvatnu distribuciju nenacionalnih evropskih filmova.

Program Selektivne podrške takođe teži podsticanju razvoja veza između sektora produkcije i sektora distribucije, čime bi se poboljšao konkurentski položaj nenacionalnih evropskih filmova i konkurentnost evropskih distributera.

Novine u odnosu na prethodne pozive:

– Koordinator konzorcijuma (prodajni zastupnik) mora obezbediti da film ima  standardni identifikator (ISAN ili EIDR oznaka).

– Promenjene su paušalne sume koje se dodeljuju za distribuciju filma u odnosu na zemlju distribucije i broj kopija.

– Srbija  i crna Gora računaju se kao jedna teritorija dok će paušalne sume biti izračunate u odnosu na veći broj kopija odnosno u odnosu na veću teritoriju distribucije.

– Prilikom prikazivanja filma čija je distribucija podržana od strane MEDIA potprograma u bioskopima ili online, logotip MEDIA potprograma ili trejler mora biti vidljiv.

Detaljne informacije o ovom konkursu možete pročitati ovde ili na sajtu EACEA