Objavljeni rezultati konkursa za razvoj projekata EACEA 20/2016

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

Objavljeni rezultati konkursa za razvoj projekata EACEA 20/2016

MEDIA je objavila rezultate konkursa EACEA 20/2016 za razvoj pojedinačnih projekata – drugi rok za prijavu projekata; podžana su četiri projekta iz Srbije, tri za igrani i jedan za dokumentarni dugometražni film.

Iz Srbije je pristiglo ukupno dvanaest prijava, od toga četiri za razvoj dokumentarnog i osam za razvoj igranog dugometražnog filma. Podrška je odobrena za četri projekta – za jedan dokumentarni i tri igrana dugometražna filma. U ovom roku nije bilo prijava za razvoj animiranih projekata.

Podršku je dobio projekat dokumentarnog filma Supernova (produkcija: Filmska kuća Baš Čelik), i to u iznosu od 25.000 evra.

Projekti igranih dugometražnih filmova koji su dobili podršku su: Leto kada sam naučila da letim (produkcija: SENSE Production), Mara (produkcja: This and That Productions) i Senke Mediterana (produkcija: Terirem). Ovi projekti podržani su sa po 30.000 evra.

Navedeni rezultati objavljeni su 6. oktobra 2017; a sledeći rok za prijavu projekata za Razvoj pojedinačnih projekata je 23. novembar.