TV Program EACEA 21/2017

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

TV Program EACEA 21/2017

Rokovi:
16.11.2017.
26.5.2018.

MEDIA potprogram podržava producentske kuće koje su zainteresovane za produkciju TV dela koja imaju visoku kreativnu i umetničku vrednost i veliki potencijal za prekogranično emitovanje. Fokus je na projektima koji mogu lako da komuniciraju sa različitom evropskom, ali i međunarodnom publikom, kao i na projektima koji podstiču saradnju među različitim akterima koji dolaze iz različitih zemalja koje su članice MEDIA potprograma.

Detaljna uputstva za apliciranje možete pogledati ovde.

Promene u odnosu na prošlogodišnji poziv za podnošenje projekata za konkurs TV program:

Budžet: iznos od najviše milion evra ili 10% ukupnih prihvatljivih troškova, koji god da je od ta dva iznosa manji, može se zahtevati i odobriti samo za prvu sezonu i drugu dramskih serija (proizvedenih u koprodukciji produkcijskih kuća iz različitih zemalja koje učestvuju u Potprogramu MEDIA, a sastoje se od najmanje šest epizoda i imaju ukupni prihvatljiv produkcijski budžet od najmanje 10 miliona evra).

Standardni identifikator: ako projekat odnosno film/serija sa kojim se aplicira ima standardni identifikator (ISAN ili EIDR oznaka), onda on mora biti naznčen u aplikaciji. Ukoliko delo nema standardni identifikator onda on mora biti pribavljen pre kraja projekta.

Promocija: ukoliko je dodeljen grant jednak ili veći od 300.000 evra ili jednak ili veći od 10% od ukupnog budžeta onda rečenica: with the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union mora da se pojavi u uvodnoj i odjavnoj špici.

Ocenjivanje projekta: promenjen je način bodovanja i ocenjivanja projekata. Za više informacija pogledajte detaljna uputstva za apliciranje

Način podnošenja aplikacije: ukida se slanje finansijske ili bilo koje druge dokumentacije u Brisel poštom. Celokupna projektna dokumentacija uključujući i finansijsku (koprodukcijski ugovori, pisma o nameri, ugovori sa drugim donatorima itd.) prilažu se skenirani uz elektronski formular.