Forum Kreativna Evropa 2017: (Re)pozicioniranje regiona (Jugoistočne) Evrope kroz kulturu

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

Forum Kreativna Evropa 2017: (Re)pozicioniranje regiona (Jugoistočne) Evrope kroz kulturu

Desk Kreativna Evropa Srbija je kancelarija koja u Srbiji implementira glavni program EU za kulturu, Kreativna Evropa. Forum Kreativna Evropa se organizuje svake godine u aprilu. Forum Kreativna Evropa 2017 sa fokusom na povezivanje zemalja u regionu Jugoistočne Evrope održaće se od 18. do 21. aprila u Beogradu.

Aktivnosti foruma se održavaju u Domu omladine Beograda, Zadužbini Ilije M. Kolarca, Galeriji Zvono, Aeroklubu, EU info centru, Evropskom centru za kulturu i debatu GRAD i Francuskom institutu u Srbiji.

Forumu će prisustvovati predstavnici deskova iz iz Srbije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Bugarske, BiH, Moldavije, Mađarske, kao i Francuske, koji će kroz panele, javni sastanak, okrugli sto i druge aktivnosti razgovarati prvenstveno o temama vezanim za regionalnu saradnju. Tri glavne teme ovogodišnjeg foruma su:

  • (Re)pozicioiranje regiona (Jugoistočne) Evrope kroz kulturu
  • Jezik, politika i jedinstveno tržište knjige
  • Regionalna saradnja; internacionalizacija i strategija pozicioniranja u Evropi i globalnom tržištu.

U okviru foruma Nevena Negojević, rukovoditeljka MEDIA deska Srbija, predstaviće rad deska. 20. aprila u 11 časova u Zadužbini Ilije M. Kolarca počinje predstavljanje konkursa deska, a od 14 časova se predstavljaju uspešni projekti iz Srbije u MEDIA potprogramu.

21. aprila u 10:30 u EU info centru Nevena Negojević i Dimitrije Tadić, rukovodilac deska Kreativna Evropa Srbija, govore na temu uspeha i izazova učešća Srbije u program Kreativna Evropa. Istog dana od 15:15 do 16:45 Nevena Negojević i Una Domazetoski, menadžerka projekta, odgovaraju na pitanja vezana za MEDIA desk.

Detaljan program Foruma, kao i spisak međunarodnih eksperata i učesnika u Forumu, možete pronaći ovde.

 

kreativna-2-1024x390