When East Meets West

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

When East Meets West

Poziv za učešće na WEMW ko-produkcijskom forumu i First Cut Lab-u

Predstojeće izdanje ko-produkcijskog foruma When East Meet West (Trst, 22-24. januara 2017) prvi put će obuhvatati i program East & West double focus, okupljajući preko 350 filmskih stručnjaka iz čitave Evrope, a naročito iz zemalja koje su u fokusu 2017. godine: Francuska i baltičke zemlje (Estonija, Letonija i Litvanija).

WEMW ko-produkcijski forum

ROK ZA PRIJAVE: 31. oktobar 2016.

Mogu se prijaviti producenti iz svih evropskih zemalja, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike, a WEMW će odabrati 20 projekata u razvoju koji imaju potencijala za ko-produkciju sa Francuskom, baltičkim zemljama ili Italijom. Projekti koji dolaze u obzir mogu biti dugometražni igrani filmovi ili dokumentarni filmovi, a poželjno je da već imaju 15% obezbeđenog budžeta.

Pored EAVE EPW 2017 stipendije, nagrade Flow Postproduction i TRL Espresso, svi odabrani projekti nadmetaće se za dve nove nagrade: CNC Development Award, koja podrazumeva dodeljivanje 5000 evra najboljem projektu, i EWA – Europe Women’s Audiovisual Award, novčanu nagradu za najbolju rediteljku.

Više informacija

First Cut Lab

ROK ZA PRIJAVE: 5. decembar 2016.

FCL je trening program koji vode Matthieu Darras i Alex Traila, a osmišljen je za tri dugometražna igrana filma u fazi montaže, iz zemalja istočne Evrope i Italije. Odabrani timovi producenata/reditelja će dobiti konkretne savete od Benjamin Mirguet (Consultant Editor) i stručno mišljenje vrhunskih svetskih filmskih profesionalaca (producenata, urednika festivala, agenata itd). Glavni cilj je podsticaj umetničkog potencijala sirovog materijala odabranih projekata i istovremeno, razvijanje tržišnog, festivalskog i potencijala za diseminaciju završenih filmova. Sve aplikacije moraju da sadrže najmanje 60 minuta video materijala.

When East Meets West.

WEMW Facebook