MIDPOINT

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

MIDPOINT

 

MIDPOINT TV LAUNCH 2017

OTVOREN POZIV ZA PRIJAVE!

 

MIDPOINT TV Launch je radionica koja stavlja naglasak na razvoj mini serija ili epizodnih televizijskih serija s potencijalom da se nastave u više sezona. U obzir za prijavu ulaze visoko i niskobudžetne serije s epizodama u trajanju od pola sata (25-30 minuta) i jednoga sata (40-60 minuta), sadržajno bogatih, neodoljivih priča kojima su svojstveni inovativni koncepti.

Prednost imaju kandidati koji dolaze iz srednje i istočne Europe, balkanskih i baltičkih zemalja te iz šire mediteranske regije, a poželjno je iskustvo u snimanju filmova, uz želju za prelaskom u područje kvalitetne televizijske produkcije. U obzir će se takođe uzeti kandidati s određenim iskustvom u razvoju TV projekata.

Program radionice sastoji se od tri sesije koje uključuju razvoj pilot-serije i njene sezonske varijante, analizu i pregled popularnih TV programa, predavanja gostujućih predavača, kao i individualne konsultacije i timski rad s glavnim predavačima. Programom je obuhvaćeno i predavanje producenta koji će učesnike radionice detaljnije uputiti u televizijsku scenu europske audiovizualne industrije.

HBO Europe, ovogodišnji partner radionice, ponudi će po završetku radionice finansijsku nagradu za najbolji projekt u okviru svojeg originalnog teritorijalnog prikazivanja.

 

RADIONICA 1 / 4. – 10. studenoga 2016. / Banska Stiavnica, Slovačka

RADIONICA 2 / travanj 2017. / Pilsen, Češka

RADIONICA 3 / kolovoz 2017. / Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

Rok za prijave: 16. septembar 2016.

http://www.midpoint-center.eu