MEDIA dan na Bašta festu

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

MEDIA dan na Bašta festu

MEDIA desk Srbija u saradnji sa Filmskim centrom Srbija i udruženjem Akademska scena organizovaće 2. jula 2016. godine MEDIA dan u okviru internacionalnog festivala kratkog igranog filma Bašta fest u Bajinoj Bašti.

Cilj MEDIA dana jeste da se učesnicima festivala Bašta Fest predstave osnovne smernice MEDIA potprograma, te da im se pruže informacije o načinima konkurisanja za finansijsku podršku MEDIA potprograma.

MEDIA dan je jedan od načina na koji će MEDIA desk Srbije tokom 2016. godine obeležiti 25 godina postojanja MEDIA programa kao i činjenicu da je krajem 2015. godine Srbija postala deo ove evropske zajednice.

Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma koji se ove godine po treći put održava u Bajinoj Bašti, od 30. juna do 3. jula. Pokrenut od strane mladih glumaca Jovana Jelisavčića i Maje Šuše, ovaj festival stavlja akcenat na filmove sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, kao i na zanimljiv rad reditelja sa glumcima. Bašta fest je značajan i za decentralizaciju kulture, dok istovremeno skreće pažnju na kratki film, te na mlade domaće i strane autore.

MEDIA dan biće organizovan 2. jula 2016. godine.