Cartoon

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

Cartoon

http://www.cartoon­media.eu/cartoon­masters/cartoon­digital/

U većini istraživanja ističe se da će se način na koji ljudi pristupaju zabavnim medijima, plaćaju ih i koriste, što uključuje i programe animacije, dramatično menjati tokom sledećih pet godina. Jedna od najuzbudljivijih promena za potrošače mogla bi biti pojava televizora povezanih s internetom, STB prijemnika te konzola za video igre koje koje se sada mogu prikazivati kao TV program. Korištenjem jednog te istog daljinskog upravljača imaćete pristup propuštenim TV programima (catch­up TV), VoD­u, interaktivnim TV emisijama, igrama i društvenim mrežama.

Sustav „sve na jednom mestu” širi se i prema mobilnim uređajima, pre svega zahvaljujući uspehu pametnih telefona. Apple je svojim marketom­App Store takođr doprineo promeni načina funkcionisanja industrije mobilne zabave.

Ove promene višestruko utiču na producente animacija. Oni moraju razumeti nove modele korišćenja sadržaja koje bira publika, platforme (online i mobilne) i društvene mreže putem treba da distribuišu svoje animirane programe te načine na koje je moguće povezati TV, internet i mobilni pristup u jednu strategiju.

Na radionicu Cartoon Master Digital biće pozvani predavači iz redova producenata televizijskih, online, mobilnih i animiranih programa i igara kako bi putem analiza slučajeva i primera najbolje prakse predstavili strategije, moguća partnerstva i sinergije u novoj digitalnoj kulturi.

Kotizacija

500 evra (uključeni su troškovi hrane)
Postoji mogućnost dodele stipendije.

Više informacija

http://www.cartoon­media.eu/cartoon­masters/cartoon­digital/

Rok za prijavu:

04. novembar 2016. godine

Vreme i mesto

06­. 08. decembra 2016.
Minhen, Nemačka