25 GODINA MEDIA POTPROGRAMA

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

25 GODINA MEDIA POTPROGRAMA

MEDIA desk Srbija najavljuje događanja vezana uz obeležavanje 25 godina postojanja potprograma (nekadašnjg programa) MEDIA u okviru 69. izdanja Međunarodnoga filmskog festivala u Kanu.

Svakodnevno će se u jutarnjim i popodnevnim terminima predstavljati primeri dobre prakse, projekti koje kofinansira potprogram MEDIA, na štandu Kreativne Europe – potprograma MEDIA. Ovi događaji predstavlja će pripremu za održavanje Evropskog filmskog foruma na temu investiranja u evropski film, koji će se održati 16. maja sa početkom u 17 sati. Učesnici na panel raspravi su Günther H. Oettinger, poverenik Evropske komisije za Opštu upravu za komunikaciju i umrežavanje, sadržaj i tehnologiju (DG Connect), Silvia Costa, predsednica Odbora za kulturu pri Evropskom parlamentu, Giuseppe Abbamonte, direktor Odeljenja za medije i podatke, DG CONNECT / Evropska komisija, Martin Kanzler, Evropski audiovizualni opservatorijum, Hubert Cottogni, Evropski investiocioni fond, Colin Brown, Danielle Kadeyan, Media Finance Partners (SOFITVCINE), Tero Kaukomaa, Blind Spot Pictures, David Kessler, Orange Studio, Amanda Nevill, Britanski filmski institut, Dimitri Rassam, filmski producent te predstavnik Studio CANAL-a.
Moderator panel rasprave će biti Domenico La Porta.
Više o samim događanjima:
http://www.media-stands.eu/images/Program_layout_02.pdf
http://ec.europa.eu/information_society/newsroom/image/document/2016-19/programme_eff_15527.pdf
U Kanu će se takođe održati zajednički sastanak svih MEDIA deskova. Na sastanku će biti reči o funkcionisanju MEDIA potprograma, strategijama za proslavu 25 godina i događanjima koja se planiraju sledeće godine.