Otvaranje MEDIA deska Srbije

Ви сте овде: Vi ste ovde: You are here:

Otvaranje MEDIA deska Srbije

MEDIA desk Srbije svečano je otvoren od strane Ministarstva kulture i informisanja i Filmskog centar Srbije u petak, 4. marta, u 17 časova, u Jugoslovenskoj kinoteci.

Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratiti: ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac; Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije; Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija i Nevena Negojević, rukovoditeljka MEDIA deska Srbija.
Krajem 2015. godine Srbija je pristupila potprogramu MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa, čime su otvorene mogućnosti za ubrzan razvoj celokupnog domaćeg audio-vizuelnog i multimedijalnog sektora, kao i uspešnije pozicioniranje organizacija i pojedinaca iz Srbije na međunarodnoj sceni. Pristupanje potprogramu podrazumeva ne samo bogatiju proizvodnju audiovizuelnih dela, već i nalaženje novih tržišta i komuniciranje sa novim publikama.
Potprogram MEDIA jedan je od najznačajnijih evropskih fondova koji podržavaju produkciju, distribuciju i promociju igranih i dokumentarnih filmova, televizijskih drama i novih medija.
MEDIA desk Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa oformljeno u okviru Filmskog centra Srbije, u cilju pružanja podrške predstavnicima audiovizuelnog i multimedijalnog sektora koji žele da obezbede svoje učešće u potprogramu MEDIA. Kroz konsultacije, javne događaje i edukativne aktivnosti, desk informiše o mogućnostima potprograma i obezbeđuje podršku i savete za konkurisanje za finansijska sredstva iz ovog evropskog fonda.